Samsung Electronics a raportat cel mai profitabil trimestru din ultimii doi ani

Samsung Electronics a raportat cel mai profitabil trimestru din ultimii doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2016

Samsung Electronics a raportat joi cel mai profitabil trimestru din ultimii doi ani, susținut de vânzările de smartphone-uri Galaxy S7, care au compensat declinul profitului generat de semiconductori și ecrane, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania sud-coreeană a obținut un profit net de 5.850 de miliarde de woni (5,2 miliarde de dolari) în intervalul aprilie-iunie, în creștere cu 1,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce profitul operațional a avansat cu 18%, la 8.140 de miliarde de woni (7,2 miliarde dolari), scrie News.ro.

Veniturile au crescut cu 4,9%, la 50.900 miliarde woni (45,2 miliarde dolari).

Rezultatele solide ale Samsung contrastează cu cele ale Apple, care a raportat marți o scădere de 27% a  profitului trimestrial și al doilea declin trimestrial consecutiv al veniturilor.

Semnele de stabilitate a operațiunilor în domeniul smartphone-urilor au fost recompensate de investitori, acțiunile companiei urcând la cel mai ridicat nivel din ultimii peste trei ani, foarte aproape de un nou record.

Divizia de dispozitive mobile a Samsung a obținut un profit operațional de 4.320 de miliarde de woni (3,8 miliarde dolari), cu 56% peste nivelul aceleiași perioade a anului trecut.

Veniturile Facebook au crescut cu 59,2% în trimestrul doi, la 6,44 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Veniturile Facebook au crescut cu 59,2% în trimestrul doi, la 6,44 miliarde dolari

Firma de analiză a pieței Canalys estimează că Samsung a livrat circa 80 de milioane de telefoane în trimestrul al doilea, înregistrând o cotă de piață de aproximativ 24%, în timp ce Apple a vândut 40 de milioane de iPhone-uri, care i-au conferit o cotă de 12%.

Pe locul al treilea s-a plasat compania chineză Huawei Technologies, cu 31 de milioane de telefoane și o cotă de 9%.

Huawei a anunțat marți că a livrat aproximativ 60,6 milioane de smartphone-uri în primul semestru, în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului 2015, fiind pe cale să atingă ținta de 140 de milioane de smartphone-uri pentru 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics