Samsung Electronics vrea să investească 17 miliarde de dolari într-o fabrică de cipuri din SUA

Samsung Electronics vrea să investească 17 miliarde de dolari într-o fabrică de cipuri din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2021

Samsung Electronics Co Ltd ia în considerare două locații din Arizona și o alta în New York, pe lângă cea din Austin, Texas, pentru o nouă fabrică de cipuri, o investiție de 17 miliarde de dolari, conform documentelor prezentate de grupul sud-coreean autorităților americane, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Gigantul din domeniul tehnologiei a anunțat într-un document din 26 februarie că are în vedere reduceri combinate de impozite de 1,48 miliarde de dolari în următorii 20 de ani de la autoritățile din Travis și din orașul Austin, scrie Agerpres.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Conform documentelor analizate de Reuters, Samsung este în negocieri pentru a deschide o fabrică în Arizona sau în New York, autoritățile oferind reduceri de impozite și subvenții pentru a finanța îmbunătățirea infrastructurii.

Noua uzină Samsung ar urma să producă "dispozitive avansate" pentru divizia de cipuri și ar putea crea 1.800 de locuri de muncă.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Deja Samsung are o fabrică de cipuri în Austin, a cărei producție se va relua în câteva săptămâni, după problemele provocate de furtuna de zăpadă de luna trecută.

Un purtător de cuvânt al Samsung a declarat miercuri pentru Reuters că firma ia în considerare o serie de posibilități pentru extindere, dar nu a dat amănunte suplimentare.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Acțiunile Samsung Electronics au urcat miercuri cu 0,8% la Bursa de la Seul, pe fondul redresării mai rapide a prețurilor pentru chipuri de memorie. În ultimele luni, titlurile Samsung au înregistrat un avans semnificativ pe fondul deficitului global de chipuri, care a forțat firmele să se lupte pentru a-și asigura prin contract materie primă de la producătorii de cipuri.

Samsung este cel mai mare producător din lume de chipuri de memorie și de telefoane mobile inteligente

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
cipuri