Statele Unite ar putea da în judecată Apple

Statele Unite ar putea da în judecată Apple
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 ian 2024

După Google, Apple ar putea deveni următorul gigant din domeniul tehnologiei care să fie acuzat oficial de practici anticoncurențiale de Statele Unite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oficialii Departamentului de Justiție parcurg ultimele etape dintr-o investigație care vizează modul în care Apple și-a folosit serviciile și produsele pentru a proteja dominația iPhone-ului.

Un proces împotriva Apple, ca urmare a investigațiilor care se apropie de final, ar putea fi intentat de procurori în prima parte a acestui an, susține publicația americană The New York Times.

Facebook lansează o nouă funcție, prin care sunt urmărite link-urile accesate de utilizatori CITEȘTE ȘI Facebook lansează o nouă funcție, prin care sunt urmărite link-urile accesate de utilizatori

Procurorii se concentrează pe modul în care Apple își controlează strâns ecosistemul compus din produsele hardware, software și servicii pentru a face cât mai dificil pentru clienți să renunțe la acestea.

Este urmărit și modul în care, prin aceleași tactici, Apple și-ar fi împiedicat rivalii să concureze.

De exemplu, este investigat modul în care Apple Watch funcționează bine doar cu iPhone și cum iMessage nu permite aplicațiilor concurente să comunice cu utilizatorii săi.

Oficialii americani și reprezentanții Apple s-au întâlnit deja de mai multe ori pentru discuții, însă, conform aceleiași publicații, încă nu a fost luată o decizie finală despre intentarea procesului și conținutul acuzațiilor.

Departamentului de Justiție încă are pe rol două procese în care se luptă cu Google, în vreme ce Apple trebuie să pună în aplicare noi reglementări care o vizează din mai multe regiuni, inclusiv din Uniunea Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
statele unite
investigație
proces