STUDIU Românii sunt cei mai vulnerabili din UE în privința datelor personale, 85% își oferă datele pe internet

STUDIU Românii sunt cei mai vulnerabili din UE în privința datelor personale, 85% își oferă datele pe internet
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2017

Românii care utilizează internetul sunt cei mai vulnerabili din Uniunea Europeană (UE) din punct de vedere al folosirii datelor personale de către alte entități, în contextul în care doar 15% dintre ei au refuzat anul trecut să-și ofere datele personale pentru a fi folosite în scopuri de publicitate, față de o medie europeană de 80%, potrivit unui studiu publicat marți de agenția de marketing Perceptum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Studiul a fost făcut folosind datele statistice oficiale emise de biroul european de statistică (Eurostat) în perioada decembrie 2016 – februarie 2017.

Același procent de utilizatori români de internet - 15% - au limitat accesul celorlalți la profilul personal sau la conținutul propriu livrat pe rețelele sociale, față de o medie a UE de 40%.

Alături de români, nici bulgarii nu sunt prea interesați de protejarea profilului lor, potrivit Perceptum.

“Nu știu exact ce înseamnă cookies și nu prea citesc politica de confidențialitate a platformelor online. Există metode suficiente prin care se pot proteja în fața abuzurilor online, care îi împiedică inclusiv să aibă o experiență reușită de shopping. Asta în condițiile în care comerțul electronic va redefini segmentul de retail în anii următori”, a declarat directorul executiv al Perceptum, Raluca Ghilea.

În UE, șapte din zece utilizatori de Internet, cu vârsta între 16 și 74 de ani, conștientizează că, prin cookie-uri, se expun la abuzuri.

INFOGRAFIC Peste jumătate din traficul de internet din 2016 nu a fost realizat de oameni CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Peste jumătate din traficul de internet din 2016 nu a fost realizat de oameni

În România, doar patru din zece români (38%) sunt la curent cu existența acestor fișiere și cu faptul că acestea oferă deținătorilor de site-uri informații cu privire la preferințele utilizatorilor în materie de cumpărături, surse de informație și vacanțe.

În 2016, 31% din utilizatorii români de Internet au furnizat informații personale online (media europeană – 71%), în timp ce 24% au citit politicile de confidențialitate ale site-urilor (37% - media UE).

În România, anul trecut, 70% din cei care au navigat online au făcut-o de pe telefoanele mobile sau de pe smartphone și 26% au făcut-o de pe tabletă.

viewscnt
Afla mai multe despre
date internet
hackeri
date personale