Tranzacție: Panasonic cumpără firma americană de software Blue Yonder, pentru 6,45 miliarde dolari

Tranzacție: Panasonic cumpără firma americană de software Blue Yonder, pentru 6,45 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2021

Grupul Panasonic va cumpăra firma americană de software Blue Yonder pentru 700 de miliarde de yeni (6,45 de miliarde de dolari), aceasta fiind cea mai mare achiziție a companiei japoeze după 2011, a relatat publicația Nikkei, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Panasonic, care a cumpărat anul trecut o participație de 20% la Blue Yonder, pentru 86 de milioane de yeni, se află în etapa finală a achiziției restului de acțiuni de la acționari, între care se numără și Blackstone Group, potrivit Nikkei, care nu a precizat care este sursa informațiilor, scrie News.ro.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

”Compania noastră nu a anunțat acest lucru. Nu este adevărat că am decis ceva”, a afirmat Panasonic într-un comunicat.

Achiziția ar dezvolta serviciile de management al lanțurilor de aprovizionare ale Panasonic, în condițiile în care pandemia de Covid-19 îndreaptă atenția companiilor asupra rezistenței lor la factorii perturbatori.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Cunoscut mai mult pentru electronicele de consum și aparatura electrocasnică, grupul Panasonic s-a concentrat în ultimii ani mai mult pe construirea de componente și pe servicii de aprovizionare oferite altor companii, cum ar fi bateriile pentru automobilele electrice ale Tesla.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Un acord de preluare integrală a Blue Yonder ar fi cea mai mare achiziție a Panasonic după preluarea integrală a Sanyo Electric și Panasonic Electric Works, pentru 800 de miliarde de yeni, în 2011, potrivit Nikkei.

Banii necesari achiziției vor proveni probabil din fonduri proprii, dar vor fi luate în considerare și împrumuturile și alte forme de finanțare, potrivit articolului.

viewscnt
Afla mai multe despre
panasonic
blue yonder