Twitter a raportat o pierdere de peste jumătate de miliard de dolari

Twitter a raportat o pierdere de peste jumătate de miliard de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2021

Twitter a înregistrat o pierdere de peste jumătate de miliard de dolari în trimestrul trei al anului după ce a plătit 766 de milioane de dolari pentru a pune capăt unui proces ce a durat mai mulți ani de zile, relatează TechXplore.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul social media a fost acuzat că în 2015 a indus în eroare investitorii cu privire la numărul de utilizatori ai platformei și câți dintre aceștia sunt activi în fiecare lună, precum și cât de frecvent își verifică timeline-ul de pe Twitter, scrie Hotnews.ro.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Compania a respins acuzațiile însă în luna septembrie a fost de acord să ajungă la o înțelegere amiabilă pentru a pune capăt procesului, anunțând la momentul respectiv că decizia va avea un impact asupra profitului său din trimestrul trei.

Bilanțul contabil depus săptămâna aceasta arată că Twitter a înregistrat o pierdere de 537 de milioane de dolari din cauza procesului.

Însă în pofida loviturii încasate, veniturile sale trimestriale au crescut cu 37% după ce compania a rămas în mare parte neafectată de modificările aduse de Apple termenilor și condițiilor privind protejarea vieții private a utilizatorilor telefoanelor și sistemelor sale de operare.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

Investitorii par să fi fost mai degrabă încurajați de acest indicator decât de pierderea companiei, prețul acțiunilor Twitter crescând cu 4% după publicarea rezultatelor financiare, relatează CNBC.

Veniturile realizate de Twitter în trimestrul trei al anului s-au ridicat la 1,284 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
profit