Twitter va combate dezinformarea legată de conflictul din Ucraina cu ajutorul etichetelor de avertizare

Twitter va combate dezinformarea legată de conflictul din Ucraina cu ajutorul etichetelor de avertizare
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2022

Twitter va începe să plaseze avertismente peste conținuturile înșelătoare cu privire la conflictul din Ucraina și va limita propagarea afirmațiilor dezmințite de grupurile umanitare sau de alte surse credibile, a anunțat compania de socializare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Intensificarea dezinformării în jurul invadării Ucrainei de către Rusia, pe care Moscova o numește ”operațiune militară specială”, face parte dintr-o nouă politică care subliniază modul în care Twitter va aborda dezinformarea în timpul crizelor, scrie News.ro.

Amazon lansează o nouă versiune a tabletei Fire 7 CITEȘTE ȘI Amazon lansează o nouă versiune a tabletei Fire 7

Platformele de social media s-au confruntat cu un control din ce în ce mai mare asupra modului în care determină și gestionează dezinformarea.

Twitter a fost de acord să fie preluată de directorul general al Tesla, Elon Musk, care a spus că crede că platforma ar trebui să fie o platformă pentru libertatea de exprimare.

Noile notificări de avertizare vor alerta utilizatorii că un tweet a încălcat regulile Twitter, dar totuși le vor permite oamenilor să vadă și să comenteze.

Platforma nu va amplifica sau recomanda astfel de tweet-uri, iar redistribuirea va fi, de asemenea, dezactivată.

Abordarea ar putea fi ”o modalitate mai eficientă de a interveni pentru a preveni vătămările, păstrând și protejând în același timp discuțiile pe Twitter”, a declarat Yoel Roth, directorul pentru securitate și integritate al Twitter, în timpul unei convorbiri telefonice cu reporterii.

Compania va acorda prioritate adăugarii de etichete la tweet-urile înșelătoare ale unor conturi de mare profil, cum ar fi utilizatorii verificați sau profilurile oficiale ale guvernului.

De asemenea, va acorda prioritate conținutului care ar putea dăuna oamenilor de pe teren.

Twitter a spus că definește crizele ca fiind situații în care există o amenințare larg răspândită la adresa vieții, siguranța fizică, sănătatea sau subzistența de bază. Acesta a spus că politica se va concentra inițial pe conflictele armate internaționale, dar este destinată și evenimentelor precum împușcături în masă sau dezastre naturale.

”În timp ce calendarul acestei lucrări a început înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, necesitatea acestei politici a devenit și mai clară odată cu desfășurarea conflictului din Ucraina”, a spus Roth.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
dezinformare