Una din funcțiile AI anunțate recent de Google ridică deja semne de întrebare privind intimitatea utilizatorilor

Una din funcțiile AI anunțate recent de Google ridică deja semne de întrebare privind intimitatea utilizatorilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 mai 2023

Magic Compose, funcție care promite să folosească inteligența artificială pentru compunerea mesajelor, este disponibilă în stadiu beta, dar trimite mesajele către serverele Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Utilizatorii smartphone-urilor Pixel au început să primească acces la funcția Magic Compose, aflată acum în stadiu beta. Aceasta, însă, i-a pus deja în gardă pe cei preocupați de propria intimitate.

Pentru a genera sugestiile necesare pentru Magic Compose, cele mai recente 20 de mesaje scrise de utilizatori vor fi trimise către serverele Google, chiar dacă se folosește criptarea end-to-end.

Google trebuie să plătească peste 32 de milioane de dolari pentru încălcarea unui brevet Sonos CITEȘTE ȘI Google trebuie să plătească peste 32 de milioane de dolari pentru încălcarea unui brevet Sonos

Google scrie în paginile de suport că trimiterea mesajelor către propriile servere este necesară pentru generarea unor răspunsuri relevante și că vor fi exceptate atașamentele, imaginile și mesajele vocale.

Gigantul american încearcă să liniștească utilizatorii spunând că mesajele sunt criptate și că nu le poate citi, chiar dacă acestea ajung pe serverele sale. Mai mult, reprezentanții companiei spun că aceste mesaje nu rămân pe servere, dar nu menționează câtă vreme sunt păstrate.

Cu toate asigurările date de Google, dat fiind istoricul companiei, suspiciunile pe care utilizatorii le păstrează față de gigantul american sunt de înțeles. Tot Google spunea că dezactivează colectarea informațiilor de localizare pe Android, când, în fapt, nu o făcea.

În teorie, Magic Compose ar trebui să fie o funcționalitate utilă, care să ajute utilizatorul cu răspunsuri generate de AI pentru mesajele primite. Aceasta oferă mai multe stiluri de compunere și de rescriere a răspunsurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ai
android