Fondatorii Gameloft au decis să își vândă acțiunile către Vivendi, care a ajuns deja la o deținere de 61,7%

Fondatorii Gameloft au decis să își vândă acțiunile către Vivendi, care a ajuns deja la o deținere de 61,7%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 iun 2016

Familia franceză Guillemot, fondatoarea Gameloft, a decis să vândă majoritatea acțiunilor deținute la producătorul de jocuri video către grupul de media Vivendi, după ce acesta din urmă a preluat controlul asupra Gameloft în urma unei oferte nesolicitate de preluare. Capitularea are loc la mai puțin de patru luni de la lansarea ofertei Vivendi, care a fost aspru criticată de către membrii familiei Guillemot.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Familia Guillemot anunță că a decis, cu părere de rău, să vândă majoritatea acțiunilor deținute la companie în cadrul ofertei ostile de preluare inițiate de Vivendi", potrivit unui comunicat al familiei Guillemot, citat de MarketWatch.

Familia Guillemot, inclusiv Michel Guillemot, cofondator și director general al Gameloft, deținea la începutul lunii aprilie un pachet de 21,7% din acțiunile producătorului de jocuri. În comunicat nu se specifică numărul acțiunilor care vor fi vândute către Vivendi.

Vivendi și-a majorat participația la Gameloft de la aproape 30% la 61,71% în urma unei oferte de preluare lansată la jumătatea lunii februarie, pachet care îi asigură grupului controlat de miliardarul francez Vincent Bollore peste 55% din drepturile de vot în board-ul companiei.

Vivendi este noul acționar majoritar al Gameloft - Les Echos CITEȘTE ȘI Vivendi este noul acționar majoritar al Gameloft - Les Echos

Grupul de media a cumpărat 28,155 milioane de acțiuni Gameloft în cadrul ofertei, care s-a desfăsurat între 18 februarie și 27 mai. Inițial, Vivendi a oferit acționarilor companiei 6 euro/acțiune, prețul fiind majorat ulterior în două etape, până la 8 euro/acțiune. La acest preț, Gameloft este evaluată la 700 milioane de euro.

În conformitate cu legislația din Franța, Vivendi a redeschis săptămâna trecută oferta de preluare pentru o perioadă de 15 zile.

Vivendi a reintrat recent pe piața de jocuri video, după ce în 2013 și-a vandut participația de 85% la Activision Blizzard în schimbul a peste 8 miliarde dolari. Începând cu luna octombrie a anului trecut, Vivendi a cumpărat mai multe pachete din acțiunile Gameloft și Ubisoft, companie fondată tot de familia Guillemot.

Grupul francez a acumulat până acum un pachet de 17,7% din acțiunile Ubisoft și ar putea aplica o strategie similară celei folosite în cazul Gameloft pentru preluarea controlului. Potrivit unui anunț al Vivendi, o ofertă de preluare pentru restul acțiunilor Ubisoft nu va fi lansată mai devreme de șase luni.

Ubisoft, al treilea cel mai mare dezvoltator independent de jocuri la nivel mondial, are o capitalizare de 3,7 miliarde de euro.

Fondată în anul 2000, Gameloft este una dintre cele mai mari companii de jocuri pentru dispozitive mobile, cu un număr mediu de utilizatori activi de 157 milioane lunar. Compania are aproximativ 6.000 angajați și o rețea de distribuție care include peste 100 de țări.

În România, Gameloft deține două studiouri de jocuri, în București și Cluj, unde lucrează 1.300 de angajați. Printre jocurile dezvoltate de echipele din România se numără NOVA, Backstab, The Dark Knight Rises, Ferrari GT, Asphalt 6 și Sniper Fury.

viewscnt
Afla mai multe despre
gameloft
vivendi
actiuni
familia guillemot
preluare