Vivendi vrea să preia Gameloft pentru 513 milioane euro

Vivendi vrea să preia Gameloft pentru 513 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 feb 2016

Grupul francez de media Vivendi a lansat o ofertă pentru preluarea producătorului de jocuri Gameloft, în încercarea de a-și extinde prezența pe segmentul de jocuri video. Oferta, calificată drept "ostilă" de către Gameloft, evaluează compania la 513 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vivendi, care deține aproximativ o treime din acțiunile Gameloft, oferă 6 euro/acțiune pentru achiziția integrală a producătorului de jocuri pentru platforme mobile. Conducerea Gameloft a încercat să împiedice o eventuală preluare din partea Vivendi încă de anul trecut, după ce conglomeratul de media a început să cumpere agresiv acțiuni Gameloft, scrie MarketWatch.

Reprezentanții Gameloft au calificat oferta Vivendi drept "ostilă". Membrii board-ului se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a discuta opțiunile companiei.

"Oferta nu este ostilă. Este nesolicitată, dar amiabilă", a spus un purtător de cuvânt al Vivendi, grup controlat de miliardarul francez Vincent Bollore.

Un consortiu chinez ar putea prelua Opera Software pentru 1,2 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Un consortiu chinez ar putea prelua Opera Software pentru 1,2 miliarde dolari

Începând cu luna octombrie din 2015, Vivendi a cumpărat mai multe pachete din acțiunile Gameloft și Ubisoft, al treilea cel mai mare dezvoltator independent de jocuri la nivel mondial. Grupul media a reintrat anul trecut pe piața de jocuri video, după ce în 2013 și-a vandut participația de 85% la Activision Blizzard în schimbul a peste 8 miliarde dolari.

Familia Guillemot, care a fondat ambele companii de jocuri, a criticat aspru demersurile făcute de Bollore prin intermediul Vivendi. Familia Guillemot controlează 9,3% din acțiunile Ubisoft și aproape 19% din titlurile Gameloft.

Joi, Ubisoft a prezentat investitorilor o nouă strategie de afaceri pe trei ani, în încercarea de a-și apăra independența. Directorul financiar al Ubisoft, Alain Martinez, a pus sub semnul întrebării oportunitatea unei eventuale preluări din partea Vivendi, care deține în prezent un pachet de 15% din acțiunile companiei.

Jocurile video nu reprezintă singurul segment pe care Vivendi intenționează să se extindă. În ultimul an, proprietarul Universal Music Group și al trustului TV francez Canal+ a cumpărat acțiuni în mai multe companii de media și telecom, inclusiv o participație de 20% la Telecom Italia, cel mai mare operator de telefonie din Peninsulă, în condițiile în care Bollore vrea să creeze un adevărat imperiu de media în Europa de Sud.  

viewscnt
Afla mai multe despre
vivendi
gameloft
ubisoft
preluare
oferta