Real Estate&Construcții

Guvernul schimbă regulile de comercializare a materialelor de construcții, valabile de 13 ani

Guvernul schimbă regulile de comercializare a materialelor de construcții, valabile de 13 ani

8 feb 2017

Guvernul va schimba regulile de comercializare a produselor pentru construcții, înlocuind condițiile aplicate în ultimii 13 ani.

 • Producătorul român de mobilă Lemet vrea să-și crească exporturile și își face departament special
  Producătorul român de mobilă Lemet vrea să-și crească exporturile și își face departament special
  8 feb 2017

  Producătorul român de mobilă Lemet, deținut de antreprenorul Alexandru Rizea, vrea să-și majoreze exporturile și înființează un departament special în acest an. De asemenea, compania și-a bugetat investiții de 20 milioane lei în extinderea rețelei de magazine Lem’s în orașele unde nu este încă prezent, lărgirea portofoliului de produse și dezvoltarea capacității de producție.

 • Top închirieri apartamente lux 2016 în București: Ce zone au atras cei mai mulți chiriași
  Top închirieri apartamente lux 2016 în București: Ce zone au atras cei mai mulți chiriași
  8 feb 2017

  Piața închirierii de locuințe noi mediu plus și premium a început cu dreptul în 2017 în Capitală, în luna ianuarie cererea fiind în creștere față de aceeași perioadă din anul precedent. Pe aceste segmente de piață, circa 20-25% din totalul apartamentelor din ansambluri rezidențiale livrate în 2016 sau în curs de livrare au fost preluate pentru închiriere. Apartamentele scoase la închiriere, imediat după livrare, sunt închiriate într-o perioadă cuprinsă între două și opt săptămani, în funcție de mărimea ansamblului, suprafața apartamentului și gradul de mobilare.

 • Costin Bănică este noul șef al departamentul industrial al JLL România
  Costin Bănică este noul șef al departamentul industrial al JLL România
  8 feb 2017

  Compania de consultanță imobiliară JLL l-a numit din 17 februarie pe Costin Bănică, business developer Industrial Agency, la conducerea departamentului industrial, în locul Cristianei Pop. Acesta se va ocupa de activitatea de Asset Management pentru unul dintre clienții JLL.

 • Ahmet Buyukhanli se asociază cu un grup de investitori pentru a accelera dezvoltarea complexului rezidențial Cosmopolis
  Ahmet Buyukhanli se asociază cu un grup de investitori pentru a accelera dezvoltarea complexului rezidențial Cosmopolis
  8 feb 2017

  Omul de afaceri turc Ahmet Buyukhanli, care controlează prin Opus Land Development complexul rezidențial Cosmopolis din nordul Bucureștiului, a intrat într-un parteneriat cu un grup de investitori privați, reprezentați de o companie olandeză, pentru faza următoare de dezvoltare a proiectului, prevăzută pentru următorii cinci ani. Noul parteneriat este derulat momentan printr-o firma nou-creată, Vision Land Development, care a cumpărat de la Opus Land, cu 10,4 milioane euro, terenurile pe care urmează să fie extins complexul rezidențial.

 • Papalekas vrea să cumpere Africa-Israel, compania care deține AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România
  Papalekas vrea să cumpere Africa-Israel, compania care deține AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România
  7 feb 2017

  Globalworth, unul dintre cele mai active fonduri de investiții pe piața imobiliară din România, fondat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, s-a calificat în runda a doua a negocierilor pentru preluarea holdingului Africa-Israel Investments (AFI Group), care deține pe piața locală mai multe proprietăți, printre care și cel mai mare mall din țară, AFI Cotroceni, scrie publicația israeliană Globes.

 • Prima Casă 2017: Statul alocă un plus de 175,5 milioane lei, peste plafonul deja stabilit
  Prima Casă 2017: Statul alocă un plus de 175,5 milioane lei, peste plafonul deja stabilit
  6 feb 2017

  Un total de 175,5 milioane lei, neutilizați anul trecut din plafonul total de 2,94 miliarde lei destinat programului Prima Casă, vor fi alocați în 2017 pentru acest program, pe lângă plafonul total de garantare de 2,5 miliarde lei deja stabilit.

 • Afacerile Cemacon au crescut anul trecut cu 28%, la 86,8 milioane lei, și au generat un profit net de 5 milioane lei
  Afacerile Cemacon au crescut anul trecut cu 28%, la 86,8 milioane lei, și au generat un profit net de 5 milioane lei
  6 feb 2017

  Producătorul de cărămizi Cemacon (CEON) a realizat anul trecut afaceri de 86,8 milioane lei, în creștere cu 28% față de anul anterior, și a obținut un profit net de 5,06 milioane lei, de 7,5 ori mai mare decât cel obținut în 2015, a anunțat luni compania, care arată că 2016 a fost ”cel mai bun an din istoria sa”.

 • Creșteri de preț la case din prima lună a anului. Unde pot fi încă găsite locuințe mai ieftine
  Creșteri de preț la case din prima lună a anului. Unde pot fi încă găsite locuințe mai ieftine
  6 feb 2017

  Prețul mediu solicitat la nivel național de către vânzătorii de apartamente (noi și vechi) a crescut cu 1,3% în prima lună din acest an, de la 1.050 de euro pe metru pătrat util, valabil la finele lunii decembrie 2016, până la 1.064 de euro pe metru pătrat. Valoarea actuală este cu 9,6% mai mare decât cea consemnată în perioada similară a anului precedent, respectiv 971 de euro pe metru pătrat.

 • Germania a devansat Marea Britanie, devenind cea mai atractivă piață de proprietăți comerciale din Europa
  Germania a devansat Marea Britanie, devenind cea mai atractivă piață de proprietăți comerciale din Europa
  3 feb 2017

  Germania a devansat Marea Britanie, devenind cea mai atractivă piață de proprietăți comerciale din Europa, evoluție care reflectă precauția investitorilor după votul britanicilor pentru ieșirea din Uniunea Europeană, transmite MarketWatch.