Dow Chemical desființează 4% din locurile de muncă în contextul fuziunii cu DuPont

Dow Chemical desființează 4% din locurile de muncă în contextul fuziunii cu DuPont
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 iun 2016

Compania americană Dow Chemical a anunțat marți că va desființa 2.500 de locuri de muncă la nivel global, echivalentul a 4% din total, în urma deciziei de a fuziona cu DuPont, mutare care va da naștere celei mai mari corporații din industria chimică, cu vânzări anuale de peste 90 de miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dow Chemical deține fabrici în 36 de țări, inclusiv în România, unde produce și distribuie materiale pentru industria construcțiilor, precum termoizolații și adezivi. 

Compania va închide două fabrici din Greensboro (California de Nord) și Yamakita (Japonia), dar și alte unități administrative și de producție, despre care Dow Chemical nu a oferit detalii. Potrivit unui comunicat al gigantului american, desființarea acestora se va reflecta în creșterea competitivității și reducerea costurilor.

Producătorul Napolact a împrumutat 150 milioane de euro de la BEI pentru finanțarea activităților de cercetare și dezvoltare CITEȘTE ȘI Producătorul Napolact a împrumutat 150 milioane de euro de la BEI pentru finanțarea activităților de cercetare și dezvoltare

Procesul de restructurare va fi finalizat în următorii doi ani. Compania anticipează, în trimestrul al doilea al acestui an, costuri de restructurare de 410-460 milioane de dolari, urmând ca, în urma acestui proces, să economisească circa 500 de milioane de dolari anual.

În decembrie 2015, companiile americane Dow Chemical și DuPont, ambele cu activități și în România, au anunțat că vor fuziona printr-o tranzacție cu acțiuni. Fuziunea va da naștere celei mai mari corporații din industia chimică globală, cu o capitalizare de 130 miliarde de dolari

Dow Chemical și DuPont vor deține câte 50% din acțiunile viitoarei corporații, care se va numi DowDuPont. Noul grup, DowDupont, va fi impărțit în trei companii, listae la bursă, destinate prodeselor agricole, materialelor industriale și dezvoltarea de produse de specialitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
dow chemical
dupont
fuziune
industria chimica
concedieri
restructurare