EXCLUSIV Concelex a recrutat membri din echipa de conducere a Skanska, după decizia suedezilor de a limita operațiunile diviziei de construcții din România

EXCLUSIV Concelex a recrutat membri din echipa de conducere a Skanska, după decizia suedezilor de a limita operațiunile diviziei de construcții din România
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 12 sep 2023

Constructorul român Concelex, controlat de omul de afaceri Daniel Pițurlea, a recrutat membri din echipa de conducere a Skanska Construction, respectiv 11 ingineri și juriști, după decizia suedezilor de a limita operațiunile diviziei sale de construcții din România, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania cu capital suedez Skanska Construction, divizia de construcții a grupului Skanska, unul dintre cei mai mari constructori și dezvoltatori imobiliari din lume, a redus considerabil echipa de muncitori din România, renunțând la zeci de oameni. Vezi AICI detalii

CONFIRMARE Lion’s Head, cu cea mai veche firmă de asigurări de viață din Africa de Sud în acționariat, se împrumută și pregătește achiziția unor noi clădiri de birouri în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Lion’s Head, cu cea mai veche firmă de asigurări de viață din Africa de Sud în acționariat, se împrumută și pregătește achiziția unor noi clădiri de birouri în România

În urma acestui episod, Concelex a recrutat 11 angajați din conducerea Skanska, majoritatea ingineri, dar și juriști.

„Suntem agresivi în piață pe zona de recrutări pentru că avem multe contracte care necesită forță de muncă. Acum avem aproape 1.200 de angajați. Avem contracte semnate cu o valoare cumulată de circa 1,5 miliarde de euro, pentru următorii 3-4 ani. Majoritatea lucrărilor sunt pentru proiecte civile, mai puține pe infrastructură.

Urmează să semnăm acum contract pentru construirea Centrului de Mari Arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii «Grigore Alexandrescu» din București și tot în curs de semnare este și un contract cu o valoare de 100 de milioane de euro pentru un spital la Constanța. Recrutări masive am făcut anul trecut și anul acesta, pe măsură ce am câștigat contractele. O să mai facem angajări“, a declarat, pentru Profit.ro, Daniel Pițurlea, președintele Concelex.

EXCLUSIV FOTO Fostul ministru Radu Berceanu pregătește construcția unei noi fabrici de avioane. Vrea să facă și drone. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fostul ministru Radu Berceanu pregătește construcția unei noi fabrici de avioane. Vrea să facă și drone. "Dacă îmi cere cineva acum un avion..."

Compania se află în topul celor mai mari constructori din România, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 106 milioane de euro în 2022. De altfel, Concelex a obținut anul trecut cel mai bun rezultat financiar din cei 29 de ani de activitate ai săi.

Printre cele mai cunoscute proiecte de construcții la care a participat Concelex în ultimii ani se numără stadioanele Steaua și Rapid din București și turnul de răcire al termocentralei de la Rovinari.

Skanska a revenit pe piața românească în 2007 cu divizia de dezvoltări imobiliare, după ce renunțase la piața locală în 2003, anterior fiind activă pe zona de construcții infrastructură. Din 2011 a revenit și cu divizia de construcții și și-a exprimat intenția de a intra și în parteneriate public-private.

După câteva contracte externe grupului, printre care a realizat un magazin și sediul central al Lidl din România, Skanska Construction s-a concentrat exclusiv pe proiectele imobiliare realizate de Skanska Property Romania, divizia de dezvolare comercială a grupului. Astfel, în ultimii 12 ani a construit centrele de birouri Green Court, Campus 6 și Equilibrium din București.

viewscnt
Afla mai multe despre
concelex
skanska