Undă verde: Irlandezii de la Kingspan se extind în România

Undă verde: Irlandezii de la Kingspan se extind în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 aug 2022

Producătorul irlandez de materiale de construcție Kingspan, proprietarul TeraSteel și Wetterbest, se extinde în România pe segmentul distribuției de materiale pentru acoperișuri, în urma achiziției afacerilor locale ale francezilor de la Onduline.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În februarie, Kingspan a ajuns la un acord pentru preluarea Ondura Group, proprietarul Onduline, în schimbul sumei de 550 de milioane de euro.

Tranzacția a primit acum aprobarea Comisiei Europene.

EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară românească: CA Immo a intrat în negocieri cu un investitor pentru vânzarea tuturor proprietăților sale locale. Lista celor 5 investitori care au licitat îi are pe frații Pavăl favoriți CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară românească: CA Immo a intrat în negocieri cu un investitor pentru vânzarea tuturor proprietăților sale locale. Lista celor 5 investitori care au licitat îi are pe frații Pavăl favoriți

Cu sediul în Franța, Ondura este furnizor de membrane pentru acoperișuri și de soluții asociate pentru acoperișuri, având 14 unități de producție și o rețea de distribuție în 100 de țări din întreaga lume.

Grupul francez și-a deschis subsidiară comercială în România în 1994, prin divizia Onduline de materiale profesionale pentru acoperișuri și placări.

Onduline Materiale de Construcții, cu sediul în București, a obținut afaceri de aproape 11 milioane de lei în 2021, în creștere de la 10,2 milioane de lei în anul precedent. Pierderile companiei s-au redus de la 1,26 milioane de lei la 909.000 lei.

Grupul irlandez Kingspan deține 166 de fabrici în peste 70 de țări din întreaga lume, fiind unul dintre principalii jucători din industria materialelor de construcție.

Kingspan a intrat pe piața românească în 2015, în urma achiziției producătorului de panouri termoizolante Megaprofil din Buziaș.

În 2020, grupul irlandez a semnat un acord pentru achiziția diviziei de produse din oțel a TeraPlast, formată din companiile TeraSteel România, TeraSteel Serbia și Wetterbest, tranzacție finalizată în 2021.

Kingspan a plătit 81,6 milioane de euro (373 milioane lei) în schimbul TeraSteel.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
kingspan
onduline romania
ondura group
achizitie
materiale acoperisuri
terasteel