Tranzacție: Irlandezii de la Kingspan se extind în România

Tranzacție: Irlandezii de la Kingspan se extind în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 feb 2022

Producătorul irlandez de materiale de construcție Kingspan, care a finalizat recent achiziția TeraSteel de la TeraPlast, se extinde în România pe segmentul distribuției de materiale pentru acoperișuri, preluând afacerile locale ale francezilor de la Onduline, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de  fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Kingspan a ajuns la un acord pentru preluarea Ondura Group, proprietarul Onduline, în schimbul sumei de 550 de milioane de euro.

Cu sediul în Franța, Ondura este furnizor de membrane pentru acoperișuri și de soluții asociate pentru acoperișuri, având 14 unități de producție și o rețea de distribuție în 100 de țări din întreaga lume.

FOTO Lidl analizează achiziția unui teren din Apărătorii Patriei de la un grup de investitori greci CITEȘTE ȘI FOTO Lidl analizează achiziția unui teren din Apărătorii Patriei de la un grup de investitori greci

Grupul francez și-a deschis subsidiară comercială în România în 1994, prin divizia Onduline de materiale profesionale pentru acoperișuri și placări.

Onduline Materiale de Construcții, cu sediul în București, a obținut afaceri de 10,2 milioane de lei în 2020, în creștere de la 8,4 milioane de lei în anul precedent. Compania a rămas însă pe pierdere, cu un rezultat negativ de 1,26 milioane de lei.

Grupul irlandez Kingspan deține 166 de fabrici în peste 70 de țări din întreaga lume, fiind unul dintre principalii jucători din industria materialelor de construcție.

Kingspan a intrat pe piața românească în 2015, în urma achiziției producătorului de panouri termoizolante Megaprofil din Buziaș.

În 2020, grupul irlandez a semnat un acord pentru achiziția diviziei de produse din oțel a TeraPlast, formată din companiile TeraSteel România și Serbia, respectiv Wetterbest, tranzacție finalizată anul trecut.

Kingspan a plătit 81,6 milioane de euro (373 milioane lei) în schimbul TeraSteel.

viewscnt
Afla mai multe despre
kingspan
onduline romania
ondura group
achizitie
materiale acoperisuri
terasteel