Cofetaria Ina – de 17 ani povestea unui business dulce (P)

Cofetaria Ina – de 17 ani povestea unui business dulce (P)
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 iun 2016

Piața produselor de patiserie-cofetărie din România a ajuns să se dubleze în ultimii cinci ani, apropiindu-se de valoarea de un miliard de euro. În acest context, Dan Cilă, proprietarul Cofetăriei Ina, una dintre cele mai longevive din București, ne-a povestit mai multe detalii despre business și despre viitorul cofetăriilor clasice, cât și despre abordările pe care ar trebui să le aibă orice antreprenor din acest domeniu dulce.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Câte locații ale Cofetăriei Ina există și cu câte doriți să vă mai extindeți?

Cofetaria Ina – de 17 ani povestea unui business dulce (P)

Din 1999, suntem prezenți în locația din cartierul Tineretului. Avem în plan să ne mutăm în aceeași zonă, însă într-un loc care să ne permită mai mult spațiu de desfășurare. Ne dorim totodată să amenajăm și câteva mese pentru clienții care își doresc să savureze prăjiturile la noi. Nu dorim momentan extinderea în mai multe locații, ci fidelizarea clienților din zona în care funcționăm de 17 ani, zona Tineretului. Extinderea o realizăm prin interacțiunea cu clienții noștri ce pot să comande și online și din recomandări.

Câți angajați aveți și cât de apropiați sunt?

În prezent, echipa Ina are 21 de angajați. Avem persoane care au rămas cu noi încă de la început și altele care s-au alăturat echipei noastre pe parcurs. Cel mai vechi angajat are 17 ani în interiorul echipei noastre, iar cel mai nou a venit la noi în urmă cu 2 ani. Prețuim dedicația și devotamentul acestora și apreciem  timpul pe care l-au investit în crearea de produse mereu lăudate de clienți.  Fără produse de calitate nu rezistam pe piața atâția ani.

Ce obiective aveți pentru anul în curs?

Cofetaria Ina – de 17 ani povestea unui business dulce (P)

Anul acesta avem în plan dezvoltarea unei noi categorii de produse: torturile pictate. Am lansat deja câteva modele care se regăsesc pe site-ul nostru și am început să preluăm comenzi pentru evenimente speciale- de la cele personale la cele corporate.

Am lansat și noul site al cofetăriei Ina – www.cofetaria-ina.ro  , ușor de navigat și prevăzut cu opțiunea de a prelua online comenzile. Toate acțiunile noastre vizează o interacțiune permanentă cu clienții. Și asta pentru că ne dorim să fim alături de ei în alegerea celor mai potrivite deserturi, fie că au timp să le comande direct din cofetărie, fie că ajung -datorită imaginilor cât mai fidel realizate din site - să le comande online. Am crescut interacțiunea și pe pagina noastră de Facebook care s-a transformat într-un canal direct de comunicare cu clienții noștri. Povestim despre cele mai noi proiecte ale cofetăriei Ina și prezentăm selecțiile de torturi de evenimente pe care le realizăm.

Ne-am propus de asemenea sa ne implicăm în mai multe proiecte prin care să aducem un moment dulce în cadrul unor evenimente de inaugurare, în cadrul unor competiții sportive sau chiar să aducem „săptămâna altfel” a celor mici în cadrul cofetăriei noastre.

Cum vă vedeți la aniversarea de 20 ani a cofetăriei Ina?

Cu o echipă consolidată, puternică, creativă, cu idei și creații noi. Ne dorim să menținem rezultatele pe care le-am obținut până în prezent la același standard ridicat și să dezvoltăm direcțiile pe care ni le-am propus.

Cum rezistați pe piață și care considerați a fi rețeta succesului”?

Am pornit de la ideea unui desert gustos, atent pregătit, pe care oricine și-l poate permite. Produsele mereu proaspete și atent selectate împreună cu devotamentul și pasiunea pentru pregătirea lor, ne-au transformat într-un punct de reper în cartierul Tineretului și pentru întreaga comunitate pe care am creat-o în jurul deserturilor noastre. Pentru noi, toate acestea au reprezentat „rețeta succesului” de până acum.

Mult mai multe detalii despre Cofetăria Ina și despre gamele de produse delicioase puteti găsi pe site-ul www.cofetaria-ina.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
cofetaria ina