Începe etapa a treia a programului Rabla pentru electrocasnice. Se pot genera vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare

Începe etapa a treia a programului Rabla pentru electrocasnice. Se pot genera vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2021

Cea de-a treia etapă a programului Rabla pentru electrocasnice începe vineri, putând fi generate vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare. Bugetul acestei etape este de 15 milioane de lei.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit Ministerului Mediului, începând de la ora 10.00, se pot genera vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare, scrie News.ro.

CEO-ul băncii americane Morgan Stanley și-a anunțat angajații din New York că, din septembrie, trebuie să vină la birou, altfel nu vor mai primi \ CITEȘTE ȘI CEO-ul băncii americane Morgan Stanley și-a anunțat angajații din New York că, din septembrie, trebuie să vină la birou, altfel nu vor mai primi "salarii de New York" “Dacă puteți merge la un restaurant, puteți veni și la birou!”

Valoarea voucherelor este de 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++; 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;  200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Bugetul alocat acestei etape este 15.000.000 de lei.
Cea de-a treia etapă a programului Rabla pentru electrocasnice se desfășoară până în 1 iulie, ora 23.59, sau până la epuizarea bugetului.

Programul are anul acesta un buget de 75 de milioane de lei, cel mai mare din istoria sa, estimându-se peste 200.000 de beneficiari.

În total, sunt eligibile nouă categorii de produse: mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate frigorifice, uscătoare de rufe, aparate de aer condiționat, televizoare, aspiratoare, laptopuri și tablete.

Persoanele care doresc să beneficieze de oricare dintre cele nouă categorii de echipamente trebuie să intre în platforma de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu și să își genereze contul de utilizator.

Programul a fost structurat în trei etape. Etapa 1 (21 mai - 4 iunie), pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparatele frigorifice, Etapa 2 (4-18 iunie), pentru televizoare, laptopuri și tablete, Etapa 3 (18 iunie - 2 iulie), pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

GRAFICE Crește dependența de gazul rusesc. Gazprom bifează o majorare record a exporturilor spre România. Subsidiara sa WIEE a devenit pentru prima dată lider pe piața angro CITEȘTE ȘI GRAFICE Crește dependența de gazul rusesc. Gazprom bifează o majorare record a exporturilor spre România. Subsidiara sa WIEE a devenit pentru prima dată lider pe piața angro

Sumele care se asigură sub forma unor vouchere sunt următoarele: 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, 400 de lei pentru mașini de spălat vase, având cel puțin noua clasa energetică D, la mașinile de spălat rufe cel puțin clasa energetică C, 400 de lei pentru aparatele de aer condiționat care trebuie să fie în cel puțin A++, 400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare clasele energetică cel puțin E, 400 de lei pentru televizoare, având cel puțin clasa energetică E, 400 de lei pentru uscătoarele de rufe A++, 200 de lei pentru aspiratoare, consumul să fie mai mic de 43 kilowatti oră pe an și 500 de lei pentru laptopuri, 300 de lei pentru tablete.

"În ediția trecută au fost probleme în momentul înscrierii beneficiarilor, sistemul a cedat, motiv pentru care am regândit acest sistem și în prima fază, printr-un proces foarte simplu se vor înregistra beneficiarii în sistemul informatic. Trebuie să menționeze nume, prenume, localitate, județ, cod numeric personal, adresă de email și număr de telefon valid și are opțiunea de a încărca pe loc un buletin de identitate sau o carte de identitate și o declarație pe propria răspundere că punem la dispoziția AFM datele personale”, afirma ministrul Mediului, Tanczos Barna.

viewscnt
Afla mai multe despre
rabla pentru electrocasnice
vouchere
aer condiționat