Kaufland, Lidl, Penny, Selgros și Metro, chemate la Protecția Consumatorilor

Kaufland, Lidl, Penny, Selgros și Metro, chemate la Protecția Consumatorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2021

Reprezentanții a cinci lanțuri de magazine cu acționariat german - Kaufland, Lidl, Penny, Selgros și Metro - au venit la discuții cu președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă, în urma unei invitații trimise anterior de liderul instituției, potrivit unui comunicat remis de ANPC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia invitării la discuții a reprezentanților marilor magazine a fost luată de președintele ANPC în urma neregulilor majore constatate de comisarii instituției în timpul verificărilor recente realizate de comisarii instituției în mai multe lanțuri de mari magazine, se menționează în comunicat.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

"Discuția a avut ca temă principală calitatea produselor și consumatorul român, fiind dezbătute, de asemenea, și subiecte legate de promoții și modul în care sunt ele derulate, de curățenia în magazine sau raportul comercial dintre marile lanțuri de desfacere cu amănuntul și consumator", se precizează în comunicatul ANPC.

Conform sursei, președintele ANPC le-a solicitat reprezentanților marilor magazine prezenți la discuție să găsească, în cel mai scurt timp, soluții concrete de remediere a situațiilor constatate la verificările din ultima vreme, în scopul creșterii calității vieții românilor, propunându-le continuarea periodică a dialogului, în beneficiul consumatorilor.

Istoria și specificul parfumeriei pentru bărbați CITEȘTE ȘI Istoria și specificul parfumeriei pentru bărbați

"Putem fi parteneri cu operatorii economici doar dacă respectă consumatorul, altfel manifestăm toleranță zero pentru abaterile de la lege pe care le constatăm. Am afirmat de multe ori acest lucru și ne vom asigura că se întâmplă, menținând un nivel constant al controalelor, așa cum i-am obișnuit pe cetățeni, în ultima vreme. Scopul nostru este ca drepturile consumatorilor să fie respectate așa cum prevede legea nu doar la noi, ci în toate țările Uniunii Europene", a declarat la finalul întrevederii Mihai Culeafă, citat în comunicat.

În cadrul discuției, președintele ANPC a arătat că își dorește vrea să vadă cât mai multe produse românești autentice și de calitate pe rafturile marilor magazine, exprimându-și speranța că acest subiect va găsi, cât mai curând, rezonanță în politica de dezvoltare a comercianților din România, se menționează în comunicatul ANPC

viewscnt
Afla mai multe despre
lidl
metro
kaufland