Mega Image anunță continuarea parteneriatului cu producătorii locali de legume

Mega Image anunță continuarea parteneriatului cu producătorii locali de legume
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2019

Mega Image a anunțat joi că va continua, pentru al șaselea an consecutiv, programul “Gusturi românești de la gospodari”, dezvoltat împreună cu producătorii locali din zona de sud-est a țării, care cultivă șase tipuri de legume de sezon care ajung direct pe rafturile magazinelor: roșii, ardei bianca, salată verde, castraveți cornișon, ardei kapia și vinete, relatează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prezent, programul „Gusturi românești de la gospodari” include peste 140 de fermieri care cultivă legume pe o suprafață totală de peste 86 de hectare.

„Am crescut de la an la an un program unic pe piață prin modul în care ne implicăm în cultivarea legumelor alături de fermieri, pentru a le oferi consumatorilor noștri în fiecare sezon șase legume cu gust autentic, cotrolate în fiecare etapă de creștere. Mai mult, programul Gusturi românești de la gospodari aduce beneficii și pentru producători, de la stabilitate financiară la formarea lor continuă în legumicultură prin consultanță de specialitate, cu impact direct asupra agriculturii locale. Vom continua investiția în acest program” afirmă Mircea Moga, director executiv Mega Image.

Centrul comercial Colosseum a obținut o finanțare pentru extindere CITEȘTE ȘI Centrul comercial Colosseum a obținut o finanțare pentru extindere

Reprezentanții Mega Image spun că un inginer agronom urmărește întregul parcurs al culturii, de la analiza solului și a apei, la furnizarea și plantarea semințelor, până la tratarea culturii pe perioada creșterii și la verificarea finală a recoltei.

“Agricultura locală are multe provocări, dar care pot fi ușor depășite prin multă implicare, perseverență și mai ales foarte multă muncă” spune Emil Ilin, vicepreședinte comercial Mega Image.

Reprezentanții retailerului spun că, solul și apa sunt testate și analizate, semințele sunt atent selecționate, iar legumele sunt testate înainte de a ajunge la raft.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o rețea ce cuprinde în prezent 705 de magazine în București, Cluj-Napoca, Constanța, Ploiești, Brașov, Târgoviște, Timișoara, Bacău și alte orașe din țară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internațional ce operează în prezent pe trei continente.

viewscnt
Afla mai multe despre
mega image
legume
producatori locali