Restaurantele McDonald's din România au angajat 1.000 de persoane în acest an și au ajuns la peste 4.000 de angajați

Restaurantele McDonald's din România au angajat 1.000 de persoane în acest an și au ajuns la peste 4.000 de angajați
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 21 dec 2016

McDonald’s România a angajat peste 1.000 de persoane în acest an, numărul angajaților care lucrează în cele 68 de restaurante din țară ajugând la peste 4.000.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”1 din 5 angajați McDonald’s au peste 10 ani în companie (...) Un asemenea nivel de retenție este foarte greu de obținut, mai ales într-un sector destul de dificil din punct de vedere al forței de muncă, în care job-urile se schimbă des”, a declarat Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România, care deține restaurantele McDonald's.

Restaurantele McDonald’s din România sunt parte a companiei malteze Premier Capital de la începutul acestui an. Compania deține 90% din rețeaua locală, iar restul de 10% aparține directorului general, Daniel Boaje, participație evaluată la 1,93 milioane euro.

Achiziția restaurantelor McDonald's din România, pentru 61,8 milioane euro, s-a dovedit câștigătoare pentru Premier Capital, divizie a Hili Ventures, generând 55% din veniturile firmei malteze în primul semestru, dar și profit. Astfel, din cele 103,2 milioane euro înregistrate de Premier Capital în primele șase luni, 56,8 milioane euro au reprezentat aportul Premier Restaurants România (fosta McDonald's România).

Totodată, restaurantele românești au contribuit cu un profit înainte de taxe de 6,3 milioane euro, potrivit raportului financiar al Premier Capital.

ALTEX România recrutează peste 450 de angajați pentru magazinele rețelei CITEȘTE ȘI ALTEX România recrutează peste 450 de angajați pentru magazinele rețelei

Aportul adus de achiziția de pe piața românească va crește de peste două ori afacerile Premier Capital în acest an, spre 220 milioane euro. Anul trecut, firma malteză a avut afaceri de 100 milioane euro.

România a devenit astfel principala piață a companiei malteze, fiind urmată de Grecia, Lituania, Malta, Letonia și Estonia, țări în care operează de asemenea franciza McDonald’s.

În România, McDonald’s este lider al pieței restaurantelor. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 4.000 de angajați și primește zilnic peste 190.000 clienți.

Planurile Premier Capital pentru România în acest an includ remodelarea a cinci restaurante, deschiderea a maximum șapte noi McCafé-uri și cel mult două deschideri de restaurant, urmând ca, din 2017, să deschidă 4-5 restaurante pe an.

Premier Capital operează 132 de restaurante, mai mult de jumătate dintre ele având McDrive și numeroase cafenele McCafé.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald's
angajati