Ungaria și România, țările UE cu cea mai mai ridicată rată anuală a inflației în decembrie

Ungaria și România, țările UE cu cea mai mai ridicată rată anuală a inflației în decembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2020

Rata anuală a inflației în zona euro a fost de 1,3% în luna decembrie 2019, în creștere comparativ cu 1% în luna noiembrie, și de 1,6% în Uniunea Europeană, de asemenea în creștere comparativ cu 1,3% luna precedentă, țările membre UE cu cele mai ridicate rate ale inflației fiind Ungaria și România, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Comparativ cu situația din luna noiembrie, rata anuală a inflației în luna decembrie a scăzut în doar două state membre, a rămas stabilă în alte trei state și a crescut în 23 de țări membre UE, inclusiv în România de la 3,8% până la 4%, scrie Agerpres.

Prosus, companie din care face parte și eMag, interesată să cumpere o altă firmă de livrări de mâncare după ce a pierdut lupta pentru Just Eat. \ CITEȘTE ȘI Prosus, companie din care face parte și eMag, interesată să cumpere o altă firmă de livrări de mâncare după ce a pierdut lupta pentru Just Eat. "Analizăm mai multe opțiuni."

Cele mai ridicate rate anuale ale inflației din UE au fost înregistrate luna trecută în Ungaria (4,1%), România (4%), Cehia și Slovacia (ambele cu 3,2%) iar cele mai scăzute în Portugalia (0,4%), Italia (0,5%) și Cipru (0,7%).

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatie
ungaria
romania
eurostat