Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2022

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în primele cinci luni față de perioada similară din anul 2021, atât ca serie brută cu 5,7%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 7,3%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Perioada 1.I-31.V.2022 comparativ cu perioada 1.I-31.V.2021. Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.V.2022, comparativ cu perioada 1.I-31.V.2021, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 5,7%, datorită creșterii comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+10,1%), vânzărilor de produse nealimentare (+6,9%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+1,9%)”, arată datele INS.

Fondul de pensii administrat NN de la Pilonul II taie din investițiile în acțiuni străine, dar include un plasament de aproape 50 milioane lei într-un fond de tranziție energetică lansat de o bancă franceză. Adio, Spania! CITEȘTE ȘI Fondul de pensii administrat NN de la Pilonul II taie din investițiile în acțiuni străine, dar include un plasament de aproape 50 milioane lei într-un fond de tranziție energetică lansat de o bancă franceză. Adio, Spania!

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1.I-31.V.2022, comparativ cu perioada 1.I-31.V.2021, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 7,3%, datorită creșterii înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+9,5%), vânzările de produse nealimentare (+6,3%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,2%), scrie News.ro.

MAI 2022 COMPARATIV CU APRILIE 2022

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna mai 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 2,3%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+8,9%) și la vânzările de produse nealimentare (+3,1%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au scăzut cu 2,5%.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut pe ansamblu în luna mai 2022, comparativ cu luna precedentă, cu 0,9%, datorită creșterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+1%). Scăderi s-au înregistrat la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-1,1%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-0,1%).

MAI 2022 COMPARATIV CU MAI 2021

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna mai 2022, comparativ cu luna mai 2021, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 8,1%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+9,7%), vânzările de produse nealimentare (+8,1%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+7%).

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna mai 2022, comparativ cu luna mai 2021, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 6,2%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+7,4%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+6,8%) și la vânzările de produse nealimentare (+4,8%).

viewscnt
Afla mai multe despre
comert
ins