Aproape 2.500 de pensionari austrieci se reunesc în toamnă în vacanță la Sibiu

Aproape 2.500 de pensionari austrieci se reunesc în toamnă în vacanță la Sibiu

Simion Giurcă, directorul Biroului de Promovare Turistică a României în Austria

Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 20 ian 2016

O asociație de pensionari din Austria își va trimite la toamnă, în România, aproape 2.500 de membri, care se vor reuni la Sibiu pentru un program de șapte nopți, care include vizite la mai multe obiective turistice din Ardeal. Se estimează că pensionarii austrieci vor lăsa în România în jur de o jumătate de milion de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Seniorenreisen“, firma de turism a asociației austriece de pensionari "Pensionistenverband Österreich“ (PVOE), organizează în fiecare an două mari evenimente (deplasări sau întâlniri turistice), în primăvară și în toamnă. În 2015, de exemplu, s-au întâlnit în toamnă la Emila-Romagna (Italia), iar întâlnirea din această primăvară va avea loc în Murcia (Spania). La aceste întâlniri participă mii de pensionari care se bucură de programul turistic, dar și de întâlnirea dintre membri, în cadrul unui eveniment comun organizat pe parcursul programului turistic, explică Simion Giurcă, directorul Biroului Național de Promovare Turistică a României în Austria. Pensionarii pot opta pentru date diferite în interiorul perioadei planificate pentru desfășurarea programului.

Austriecii urmează să vină în România în perioada 17 septembrie - 22 octombrie. Sunt așteptați, potrivit lui Simion Giurcă, aproape 2.500 de pensionari, care vor ajunge la Sibiu cu 50 de autocare. Ei vin pentru un program de șapte nopți, cu pensiune completă, care include tururi ale orașelor Brașov, Sibiu, Sighișoara și Alba Iulia și vizite la Castelul Bran și la bisericile fortificate din Hosman, Calnic și Biertan, muzeul icoanelor pe sticlă din Sibiel și stațiunea Păltiniș.

Reprezentantul turismului românesc la Viena estimează că pentru serviciile standard comandate în România de cei 2.500 de pensionari austrieci se vor încasa peste 500.000 de euro. Acestei sume i se adaugă serviciile opționale și cheltuielile personale ale participanților. Pretul de vânzare al unui pachet este de 619 euro pentru participanții care nu sunt membri ai asociației și 569 de euro pentru membri. În preț sunt incluse transportul cu autocarul, pensiune completă, cazare și intrări la diverse obiective.

Destinațiile oferite pensionarilor din asociație în 2016 sunt, potrivit lui Giurcă, Spania, Grecia, Australia, Africa de Sud, Portugalia, Albania și Grecia, Israel, Oman și Emiratele Arabe, Dubai, Rusia, țările scandinave, Cuba, Spania, Franța, dar și o croazieră pe Rin.

PVOE este o asociație numără peste 390.000 de membri.

"Am putea atrage anual 3-400.000 de turiști austrieci, dar acest lucru nu este posibil fără investiții constante în promovarea ofertei turistice românești și consolidarea imaginii destinației pe piață. Dacă vom face acest lucru, circulația turistică va crește, așa cum a crescut în anii în care s-au facut campanii cross-media de promovare a țării", a spus Giurcă.

În anul 2014 Romania a fost vizitată de 201.978 austrieci, în creștere cu 1,2 % față de anul precedent. Pentru 2015 nu au fost raportate cifrele finale, dar Simion Giurcă se așteaptă la o scădere, ca urmare a "lipsei cronice de fonduri de promovare" și a diminuării numărului de călătorii în interes de serviciu și afaceri ale austriecilor în România. În anul 2014 România a încasat 52 milioane de euro pentru servicii turistice prestate pentru turiștii austrieci.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
pensionari austrieci
sibiu
vacante
romania