Turism

Timișoara așteaptă 1 milion de vizitatori anul viitor, când va fi Capitală Culturală Europeană, de 2,5 ori mai mult decât în 2019. Obiectiv - Timișoara să rămână și după 2021 o destinație atractivă

Timișoara așteaptă 1 milion de vizitatori anul viitor, când va fi Capitală Culturală Europeană, de 2,5 ori mai mult decât în 2019. Obiectiv - Timișoara să rămână și după 2021 o destinație atractivă

astăzi, 07:38

Timișoara așteaptă în anul 2021, când va deveni Capitală Culturală Europeană, mai mult de 800.000 de turiști care să înopteze măcar o noapte în oraș și peste 200.000 de vizitatori - care vin și pleacă în aceeași zi, număr de 2,5 ori mai mare comparativ cu anul trecut, a declarat pentru Profit.ro Simion Giurcă, Travel Expert Advisor al Asociației Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii.

 • Turismul mondial a crescut cu 4% în 2019, al zecelea an consecutiv de creștere
  Turismul mondial a crescut cu 4% în 2019, al zecelea an consecutiv de creștere
  ieri, 20:32

  Sosirile de turiști internaționali la nivel mondial au crescut și anul trecut, pentru al zecelea an consecutiv, însă ritmul de creștere a încetinit până la 4%, de la un avans de 7%, respectiv 6% în 2017 și 2018, ca urmare a încetinirii economiei mondiale, a incertitudinilor geopolitice și a Brexitului, a anunțat luni Organizația Mondială a Turismului (UNWTO), transmite AFP.

 • Spania - record de turiști străini
  Spania - record de turiști străini
  ieri, 20:16

  Numărul vizitatorilor internaționali în Spania a atins în 2019 nivelul record de 83,7 milioane - al șaptelea an consecutiv de creștere a numărului de turiști - a anunțat luni ministrul Industriei și Turismului, Reyes Maroto, exprimându-și optimismul privind evoluțiile din 2020, transmite Reuters.

 • Wizz Air lansează o nouă cursă din România, spre Rusia
  Wizz Air lansează o nouă cursă din România, spre Rusia
  ieri, 16:03

  Compania ungară Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România, va introduce zboruri pe ruta București – Sankt Petersburg.

 • CONFIRMARE Omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, proprietarul hotelului Voila din Mamaia, cumpără hotelul lui "Puiu" Iordănescu
  CONFIRMARE Omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, proprietarul hotelului Voila din Mamaia, cumpără hotelul lui "Puiu" Iordănescu
  ieri, 07:23

  Omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, proprietarul hotelului Voila din Mamaia, cumpără complexul Belvedere din Predeal, denumit inițial Cioplea, pe care fostul selecționer al naționalei de fotbal a României Anghel Iordănescu îl deține împreună cu un asociat sirian,. Profit.ro a anunțat recent că Belvedere este pregătit să fie scos la vânzare, la un preț de minimum 3,65 milioane euro, și că omul de afaceri libanez a depus ofertă. Ultimele date analizate de Profit.ro relevă că oferta sa a fost acceptată.

 • Operator de incoming: E foarte greu să vinzi destinația România. E ca și cum vinzi saci cu cartofi și știi că jumătate din ei sunt stricați
  Operator de incoming: E foarte greu să vinzi destinația România. E ca și cum vinzi saci cu cartofi și știi că jumătate din ei sunt stricați
  ieri, 06:06

  România are o imagine proastă în străinătate, iar acest lucru contează mai mult decât că este o țară frumoasă în ochii potențialilor turiști, spune pentru Profit.ro Gheorghe Fodoreanu, proprietarul Invitation Romania, una dintre cele mai mari agenții de turism din România specializate în incoming. El afirmă că este foarte greu să vinzi "destinația turistică România" în străinătate, mai exact este ca și cum "vinzi saci cu cartofi și știi că jumătate din ei sunt stricați".

 • Lege contra turismului alcoolic în Insulele Baleare
  Lege contra turismului alcoolic în Insulele Baleare
  sâmbătă, 18:49

  Guvernul regional al arhipelagului spaniol Insulele Baleare a adoptat vineri o lege prin care se dorește combaterea turismului bazat pe consumul neîngrădit de băuturi alcoolice în unele localități populare printre tinerii europeni, relatează AFP.

 • Record de turiști în Japonia
  Record de turiști în Japonia
  sâmbătă, 16:10

  Numărul turiștilor străini care au vizitat Japonia anul trecut a crescut cu 2,2%, la nivelul record de 31,88 milioane, cheltuielile lor ridicându-se la 4.810 miliarde de yeni (43,6 miliarde de dolari), de asemenea o cifră record, a anunțat vineri Guvernul de la Tokyo, transmite Kyodo.

 • TABEL Noi rute de zbor în 2020: Ce destinații pot descoperi românii
  TABEL Noi rute de zbor în 2020: Ce destinații pot descoperi românii
  sâmbătă, 12:47

  Transportul aerian devine din ce în ce mai folosit, ceea ce face ca ofertele companiilor aeriene să se diversifice pentru a valorifica potențialul călătorilor români. Astfel, operatorii low cost își continuă expansiunea, adăugând destinații noi sau crescând frecvența zborurilor către destinațiile existente prin achiziția de noi aeronave sau relocarea lor în bazele din România.

 • Veste proastă: Fără zile libere suplimentare, pe lângă cele legale, pentru minivacanțe în 2020
  Veste proastă: Fără zile libere suplimentare, pe lângă cele legale, pentru minivacanțe în 2020
  sâmbătă, 09:00

  Singura zi liberă suplimentară pentru bugetari în 2020, față de cele stabilite prin lege, este cea de care aceștia au beneficiat deja în data de 3 ianuarie. Potrivit unei legi care este aplicată de anul acesta, Guvernul ar fi trebuit să stabilească până cel mai târziu la data de 15 ianuarie toate zilele libere ce vor fi acordate în 2020, înainte sau după sărbătorile legale, astfel încât bugetarii, dar și firmele din turism să poată ști când vor exista minivacanțe. Guvernul Orban nu a emis o astfel de hotărâre, având în vedere că, potrivit calendarului sărbătorilor legale, anul acesta nu mai există nicio altă zi care să poată fi considerată punte pentru o minivacanță.