Turism

Peste 1.000 de locuri de cazare rămân deschise de Crăciun și Revelion în Deltă, de două ori mai multe decât anul trecut

Peste 1.000 de locuri de cazare rămân deschise de Crăciun și Revelion în Deltă, de două ori mai multe decât anul trecut

ieri, 13:25

Mai multe hoteluri și pensiuni din Deltă care cumulează peste 1.000 de locuri de cazare, și-au anunțat intenția de a rămâne deschise pentru a primi turiști de Crăciun și Revelion, dublându-se, astfel, față de anul trecut, capacitatea de cazare disponibilă, potrivit unui studiu al Green Village, resortul de 4 stele din Sfântu Gheorghe, administrat de Grupul Eurolines Romania. Hotelierii se așteaptă ca din ce în ce mai mulți turiști, inclusiv o parte dintre cei cu vouchere de vacanță, care n-au mai găsit loc la mare în vară, să aleagă Delta pentru Crăciun și Revelion, o destinație mai ieftină, mai caldă și mai puțin aglomerată decât stațiunile montane în perioada sărbătorilor de iarnă.

 • Ryanair intră sub anchetă pentru intenția de a obliga pasagerii să plătească dacă vor să mai ia bagaje de mână la bordul avionului. Cât se dorește să fie costul unui bagaj
  Ryanair intră sub anchetă pentru intenția de a obliga pasagerii să plătească dacă vor să mai ia bagaje de mână la bordul avionului. Cât se dorește să fie costul unui bagaj
  ieri, 11:20

  Compania aeriană low-cost Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa și al patrulea operator aerian care acționează în România din punct de vedere al cotei de piață, a intrat în ancheta Consiliului italian de supraveghere a concurenței pentru intenția de a impune tuturor pasagerilor, începând cu 1 noiembrie 2018, să plătească între 6 și 10 euro pentru a putea lua la bordul avionului un bagaj de mână cu greutatea de până la 10 kilograme. Autoritatea italiană apreciază că noua politică a Ryanair ar putea constitui o practică comercială neloială, întrucât ar distorsiona prețul final al biletului și nu permite o comparație reală cu prețurile altor companii, conform BBC.

 • ANALIZĂ Litoralul a avut cu 8% mai mulți turiști, cu toate că a fost afectat de vremea ploiasă, de promovarea haotică și de faptul că voucherele de vacanță au fost acordate târziu.
  ANALIZĂ Litoralul a avut cu 8% mai mulți turiști, cu toate că a fost afectat de vremea ploiasă, de promovarea haotică și de faptul că voucherele de vacanță au fost acordate târziu.
  joi, 15:00

  Numărul de turiști în acest sezon pe litoral a crescut cu 8% față de anul trecut, Mamaia, Eforie Nord și Venus fiind stațiunile cu cea mai mare cerere, iar la polul opus s-au situat Costinești, Neptun și Eforie Sud. Cu toate acestea, profiturile hotelierilor nu au crescut, fiind afectate de creșterea fondului de salarii, productivitatea scăzută a angajaților, creșterea costurilor pentru utilități, dar și majorarea semnificativă a prețurilor materiilor prime alimentare. Pentru anul viitor, patronatele din turism estimează o majorare cu cel mult 8% a tarifelor hotelurilor de la mare.

 • Cererea ridicată pentru vacanțele de tip city break a românilor îl determină pe cel mai mare operator de chartere din România să intre și pe acest segment
  Cererea ridicată pentru vacanțele de tip city break a românilor îl determină pe cel mai mare operator de chartere din România să intre și pe acest segment
  joi, 12:00

  Christian Tour, cel mai mare operator de zboruri charter de pe piața locală, cu 48 de curse săptămânale în această vară, a decis să intre și pe segmentul vacanțelor de tip city break, impulsionat de cererea ridicată din partea românilor pentru acestea. În ultimii cinci ani s-a dublat numărul turiștilor care, pe lângă vacanța de vară rezervată, în general, într-o stațiune de litoral, se relaxează și în una-două vacanțe scurte, de 2-3 zile, într-o destinație europeană.

 • FOTO Ofertă: Hotel scos la vânzare cu aproape 1,5 milioane euro
  FOTO Ofertă: Hotel scos la vânzare cu aproape 1,5 milioane euro
  joi, 07:15

  Hotelul de 3 stele Oxford din Timișoara, deținut de Gheorghe Alexandru Ana, care controlează și furnizorul de piese auto Anglo Cars din București, a fost scos la vânzare cu 1,49 milioane de euro. Faptul că proprietarul locuiește cu familia în București și îi este din ce în ce mai greu să gestioneze hotelul de la distanță, la care se adaugă faptul că, în ultimii ani, s-a acutizat criza de forță de muncă din turism, l-au determinat să încerce să renunțe la acest business.

 • Turiștii din hoteluri din România uită haine, bijuterii, portofele și fură prosoape, umerașe, perne, becuri și telecomenzi
  Turiștii din hoteluri din România uită haine, bijuterii, portofele și fură prosoape, umerașe, perne, becuri și telecomenzi
  miercuri, 16:00

  Aproximativ 10% dintre turiștii cazați în pensiunile și hotelurile românești se întorc acasă fără diferite obiecte uitate în unitățile de cazare. Printre obiectele uitate de turiști se numără hainele, obiectele de îngrijire personală, aparatură electronică, dar și jucării, bani, documente sau bijuterii.

 • Tarom pregătește noi curse, dintre care una va fi redeschisă după 10 ani
  Tarom pregătește noi curse, dintre care una va fi redeschisă după 10 ani
  miercuri, 07:32

  Operatorul național aerian Tarom va relua de anul viitor cursele directe spre Cairo, Egipt, după o pauză de 10 ani, amânând totodată pentru primăvara anului viitor zborurile către Erevan, capitala Armeniei. Ultimele informații publice, din luna august, indicau că aceste curse către Erevan ar fi urmat să fie introduse din luna septembrie, în urma unui acord încheiat cu Armenia International Airports, administratorul aeroportului internațional din Erevan.

 • EXCLUSIV Proprietarul parcului de distracții Divertiland reapare și lansează o nouă investiție de amploare
  EXCLUSIV Proprietarul parcului de distracții Divertiland reapare și lansează o nouă investiție de amploare
  miercuri, 06:30

  Alejandro Poulakis, proprietarul Divertiland Chiajna, cel mai mare parc de distracții din România la momentul construcției, în 2012, lansează un nou mare proiect, cu o investiție estimată la 37 de milioane de euro. Poulakis, dispărut din media în ultimii ani, revine și spune pentru Profit.ro că a pregătit o nouă investiție de amploare.

 • Patronatul din turism reia ideea scutirii de taxe pe salariile angajaților în extrasezon: Un sfert din personalul de pe litoral ar vrea să lucreze tot anul, dar intră în șomaj sau pleacă din țară
  Patronatul din turism reia ideea scutirii de taxe pe salariile angajaților în extrasezon: Un sfert din personalul de pe litoral ar vrea să lucreze tot anul, dar intră în șomaj sau pleacă din țară
  luni, 17:00

  Patronatul din turism reia ideea scutirii de taxe pe salariile angajaților în extrasezon, argumentând că aproximativ 25% din personalul hotelurilor de pe litoral și-ar dori să rămână și peste iarnă la lucru, iar hotelierii și-ar dori să-i țină și să pregătească alături de ei sezonul următor, dar sunt obligați să renunțe la idee fără sprijin de la stat, în timp ce personalul își caută de lucru în altă parte sau intră în șomaj, devenind o povară pentru buget. Ideea este relansată în contextul în care turismul se confruntă cu cea mai gravă criză de personal din ultimii 28 de ani.

 • Număr record de zboruri care leagă România de Israel în această toamnă
  Număr record de zboruri care leagă România de Israel în această toamnă
  luni, 13:00

  Israelul este una dintre destinațiile cu cea mai dinamică creștere pentru călătorii români, după evoluția ultimilor doi ani. Această afirmație este susținută de numărul tot mai mare de turiști raportat lunar de către Ministerul Turismului din Israel, dar și de numărul tot mai mare de zboruri disponibile de pe marile aeroporturi din România către Tel Aviv și Eilat, a anunțat Ministerul israelian al Turismului.