Turism

Balnearul intră în era rețelelor sociale. Peste 60% dintre cei care ajung la tratament la Buziaș vin prin Facebook. Cu 10 ani în urmă, 98% ajungeau prin Casa de Pensii

Balnearul intră în era rețelelor sociale. Peste 60% dintre cei care ajung la tratament la Buziaș vin prin Facebook. Cu 10 ani în urmă, 98% ajungeau prin Casa de Pensii

ieri, 09:00

După ce ani de zile s-a bazat pe bătrânii trimiși la tratament prin Casa de Pensii, o societate balneară din Buziaș, cu un manager nou, și-a luat soarta în propriile mâini și a început să-și caute singură clienții. Astfel a ajuns ca peste 60% dintre cei care ajung în stațiune să vină prin intermediul paginii de Facebook, comparativ cu un deceniu în urmă, când 98% dintre clienți veneau trimiși prin casa de pensii.

 • Orbis deschide un hotel ibis Styles în centrul Bucureștiului, cu o familie de medici stomatologi
  Orbis deschide un hotel ibis Styles în centrul Bucureștiului, cu o familie de medici stomatologi
  vineri, 07:09

  Grupul Orbis, partener al AccorHotels, cel mai mare lanț de hoteluri din Europa Centrală, își extinde rețeaua cu o unitate în București , în baza unui contract semnat în toamna anului 2018 cu cu Dentotal Hospitality, companie deținută de Anghel și Bogdan Dogariu, proprietarii firmei de import și distribuție de materiale dentare Dentotal Protect. Noua unitate, un hotel ibis Styles în centrul orașului, va fi deschisă în luna aprilie, conform anunțului postat pe clădire.

 • Peste jumătate dintre românii participanți la un studiu, printre cei mai mulți, spun că încă plătesc cash atunci când călătoresc
  Peste jumătate dintre românii participanți la un studiu, printre cei mai mulți, spun că încă plătesc cash atunci când călătoresc
  joi, 15:06

  Modalitatea de cheltuire a bugetului de vacanță prezintă un aspect interesant în contextul evoluției tehnologice și a diversificării metodelor de plată: 54% dintre români au declarat că încă plătesc cash atunci când călătoresc, fiind unul dintre cele mai mari procente dintre cele 24 de naționalități participante la un studiu.

 • ULTIMA ORĂ Toți elevii: gratuitate pe transportul local în comun și intrare liberă la muzee, filme și spectacole
  ULTIMA ORĂ Toți elevii: gratuitate pe transportul local în comun și intrare liberă la muzee, filme și spectacole
  10 feb 2020

  Elevii din învățământul obligatoriu, dar și profesional și liceal, vor avea gratuitate pentru transportul local în comun de suprafață, naval și subteran, precum și pentru transportul rutier județean și interjudețean, feroviar și naval. Totodată, toți elevii vor intra gratuit la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă sau film și la alte manifestări culturale și sportive organizate de instituții publice.

 • INS: Sosirile turiștilor străini din țări UE au crescut anul trecut
  INS: Sosirile turiștilor străini din țări UE au crescut anul trecut
  9 feb 2020

  Numărul de sosiri al vizitatorilor străini înregistrați la punctele de control de la frontierele României a fost în anul 2019 de peste 12,815 milioane, în creștere cu 9,3% față de cel înregistrat în 2018, din care 6,254 milioane (48,8% din total) sosiri ale vizitatorilor străini din țările Uniunii Europene (plus 8,4%), conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

 • Primul weekend cu zăpadă în Capitală trimite cu 40% mai mulți turiști în stațiunile montane
  Primul weekend cu zăpadă în Capitală trimite cu 40% mai mulți turiști în stațiunile montane
  8 feb 2020

  Bucuroși că a nins atât în Capitală, cât și la munte, după o iarnă întreagă în care au suferit de lipsa zăpezii, turiștii bucureșteni iau cu asalt stațiunile montane la sfârșit de săptămână, rezervările anunțând cel mai bun weekend de după Crăciun pentru hotelieri. Potrivit patronatelor din turism, în acest weekend sunt așteptați în Poiana Brașov și Valea Prahovei aproape 30.000 de turiști, majoritatea bucureșteni, cu 40% mai mulți decât în weekend-ul trecut.

 • VIDEO Mai multe plaje au rămas fără nisip după o furtună care a lovit insula spaniolă Mallorca
  VIDEO Mai multe plaje au rămas fără nisip după o furtună care a lovit insula spaniolă Mallorca
  7 feb 2020

  Mai multe plaje din estul insulei spaniole Mallorca au fost grav deteriorate și au rămas fără nisip în urma ciclonului Gloria de luna trecută, informează DPA.

 • Vacanțele estivale în Bulgaria se ieftinesc cu 10%, în acest an. În România, hotelierii măresc prețurile cu 5%
  Vacanțele estivale în Bulgaria se ieftinesc cu 10%, în acest an. În România, hotelierii măresc prețurile cu 5%
  7 feb 2020

  Vacanțele la litoralul Mării Negre vor fi cu până la 10% mai ieftine decât cele din 2019, pe fondul falimentului cele mai vechi companii de turism din lume, Thomas Cook, iar hotelierii bulgari s-au adaptat cererii și au scăzut prețurile pentru acest an, rămași fără turiștii vestici încă din vara anului trecut, potrivit datelor transmise de agențiile de turism.

 • Șeful Wizz Air critică Guvernul României
  Șeful Wizz Air critică Guvernul României
  7 feb 2020

  CEO-ul operatorului aerian Wizz Air, Jozsef Varadi, a criticat, într-o teleconferință cu analiștii piețelor financiare, guvernele din Uniunea Europeană care acordă ajutoare de stat companiilor naționale de profil, făcând referire inclusiv la ajutoarele de salvare și restructurare aprobate de autoritățile de la București în beneficiul Tarom, plan mai vechi, despre care Profit.ro a relatat în premieră în vara anului trecut.

 • Tranzacție surpriză: Fattal, cel mai mare grup hotelier din Israel, cu Leonardo, Herods, Rothschild în portofoliu, intră în România. Un ospătar ajuns astăzi la o avere de peste 1,4 miliarde dolari
  Tranzacție surpriză: Fattal, cel mai mare grup hotelier din Israel, cu Leonardo, Herods, Rothschild în portofoliu, intră în România. Un ospătar ajuns astăzi la o avere de peste 1,4 miliarde dolari
  7 feb 2020

  Grupul hotelier Fattal, cea mai mare organizație de ospitalitate din Israel, cu 38 de hoteluri în această țară și peste 225 de hoteluri la nivel global în portofoliu, cu mai mult de 12.000 de angajați și 43.000 de camere în gestiune, intră în România cumpărând, cu peste 9 milioane de euro, hotelul Golden Tulip din centrul Bucureștiului, relevă date analizate de Profit.ro.