Turiștii care merg în Transilvania pot face turul bisericilor fortificate ridicate de sași

Turism   
Turiștii care merg în Transilvania pot face turul bisericilor fortificate ridicate de sași

O agenție de turism din Transilvania a lansat un traseu turistic numit Autobuzul UNESCO către atracțiile Ținutului Săsesc pentru a compensa faptul că așezările mai mici de aici, renumite pentru bisericile medievale fortificate, sunt greu accesibile cu transportul public, potrivit Rador Radio România.

Microbuzele care circulă în zonele Brașov, Sibiu și Sighișoara funcționează într-un sistem hop on, hop off similar cu autobuzele turistice folosite pentru vizitarea obiectivelor turistice; turiștii pot urca sau coborî din mașini la oricare stație, în funcție de dorințele lor.

Urmărește-ne și pe Google News
Tot mai multe pensiuni și hoteluri folosesc lemnul pentru a se încadra în tradițional, în Maramureș CITEȘTE ȘI Tot mai multe pensiuni și hoteluri folosesc lemnul pentru a se încadra în tradițional, în Maramureș
Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene

Rutele operate de Carpathian Travel Center leagă obiectivele turistice din regiunea sudică a Transilvaniei, cândva locuită de sași, pe trei rute, cu accent principal pe siturile Patrimoniului Mondial UNESCO.

Lista atracțiilor din județele Sibiu, Brașov și Mureș include și biserici medievale fortificate, castele, case tradiționale și atracții naturale. Microbuzele operează în diferite zile ale săptămânii – atât în ​​timpul săptămânii, cât și în weekenduri.

Ruta albastră, cu plecare din Sibiu, duce prin Mediaș până la Sighișoara, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO datorită orașului său vechi, prin atingerea unor sate, precum Valea Viilor, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO datorită bisericii sale fortificate, și Biertan. Ruta trece, de asemenea, și prin satul Alma Vii, a cărui biserică fortificată din secolul al XIV-lea a primit anul trecut Premiul European pentru Patrimoniu și a câștigat și votul publicului.

Pe ruta galbenă mult mai lungă, care pleacă tot din Sibiu, mai există trei orașe pe lângă Sighișoara: Agnita, Dumbrăveni și Copșa Mare, dar călătorii pot coborî și în multe sate pentru a explora împrejurimile.

Ruta roșie de la Brașov la Sighișoara include cele mai populare sate săsești din Transilvania, Viscri și Saschiz. Pe lângă alte așezări, autobuzul oprește și la Rupea, faimoasă pentru cetatea sa care domină orașul.

Alertă transmisă de DNSC - Contabili vizați de atacuri cibernetice de tip ransomware CITEȘTE ȘI Alertă transmisă de DNSC - Contabili vizați de atacuri cibernetice de tip ransomware

Pe toate cele trei rute, un bilet dus-întors valabil o zi costă 45 de euro, un bilet valabil două zile costă 80 de euro, iar călătorii care cumpără un bilet doar pentru un drum trebuie să plătească 100 de lei (20 de euro).

Alexandru Ujupan, șeful companiei operatoare, a declarat că serviciul este menit să mulțumească turiștii care nu doresc să călătorească cu propria mașină, ci preferă să exploreze frumusețile regiunii singuri sau într-un grup mic, alegând mijloace de transport alternative. Compania încearcă, de asemenea, să se adapteze așteptărilor legate de ecoturism și turism cultural, care se dezvoltă din ce în ce mai mult în regiune, a adăugat Alexandru Ujupan.

Întrucât atracțiile în Ținutul așezărilor săsești sunt situate în trei județe, iar în România, consiliile județene lansează de regulă achiziții publice pentru serviciile de autobuz pe distanțe lungi, este dificil să se găsească autobuze pe distanțe lungi care să acopere toate cele trei județe. Potrivit inițiatorilor, Autobuzul UNESCO este menit să umple și acest gol.

Bisericile fortărețe medievale din Ținutul așezărilor săsești se numără printre cele mai faimoase obiective turistice din Transilvania. Cea mai importantă clădire din satele din sudul Transilvaniei, fondată de sașii care s-au stabilit acolo în secolul al XII-lea, a fost biserica fortificată de pe un deal din mijlocul satului. Majoritatea bisericilor au fost construite între secolele al XIV-lea și al XVI-lea, iar cea mai importantă sarcină a lor era protejarea locuitorilor așezărilor de atacuri și jafuri. În ziduri au fost construite cămări, astfel încât locuitorii care s-au refugiat acolo să poată supraviețui unui asediu mai lung.

Dintre bisericile fortificate din sudul Transilvaniei, bisericile din Biertan și Valea Viilor, județul Sibiu, Câlnic, județul Alba, Prejmer și Viscri, județul Brașov, Saschiz, județul Mureș, și Dârjiu, județul Harghita, au fost incluse pe Lista Patrimoniului Mondial. În timp ce majoritatea bisericilor fortificate aparțin Bisericii Luterane săsești, biserica fortificată din Dârjiu este unitariană.

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania
biserici fortificate