Fostul cancelar austriac Sebastian Kurz, pasibil de trei ani de închisoare. A mințit comisia Ibiza

Fostul cancelar austriac Sebastian Kurz, pasibil de trei ani de închisoare. A mințit comisia Ibiza
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2023

Fostul cancelar austriac Sebastian Kurz a fost acuzat de mărturie mincinoasă în fața parlamentului, a anunțat vineri Parchetul austriac pentru infracțiuni economice și corupție (WKStA), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kurz și fostul său șef de cabinet, Bernhard Bonelli, „sunt acuzați că au mințit în fața așa-numitei comisii de anchetă Ibiza din parlamentul austriac ... cu privire la presupuse fapte de corupție ale guvernului său", a precizat parchetul, arată news.ro.

VIDEO Incendiu uriaș la un terminal petrolier din portul Novorossiisk, de la Marea Neagră CITEȘTE ȘI VIDEO Incendiu uriaș la un terminal petrolier din portul Novorossiisk, de la Marea Neagră

Procesul său va începe la 18 octombrie și, dacă va fi găsit vinovat, Kurz ar putea primi drept pedeapsă până la trei ani de închisoare, a precizat un tribunal din Viena într-un comunicat.

Politicianul conservator a părăsit funcția în 2021, după ce procurorii au declanșat o anchetă în care erau vizați Kurz și pe alte nouă persoane pentru abuz de încredere, corupție și luare de mită.

În 2019, vicecancelarul lui Kurz, fostul lider de extremă-dreapta Heinz-Christian Strache, a demisionat din cauza unei înregistrări video în care acesta apare în Ibiza cu o femeie care se dădea drept nepoata unui oligarh rus, care aparent se oferea să faciliteze contracte de stat și să explice cum se pot ocoli legile de finanțare a partidelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
sebastian kurz
thiel capital