Grecia se așteaptă să depășească recordul înregistrat anul trecut, când a avut milioane de turiști și încasări uriașe

Grecia se așteaptă să depășească recordul înregistrat anul trecut, când a avut milioane de turiști și încasări uriașe
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2024

Turismul grec va atinge sau chiar depăși performanța impresionantă de anul trecut, potrivit datelor companiilor aeriene și ale sondajelor relevante efectuate de organizațiile turistice din întreaga Europă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele, citate de publicația Tovima arată că principalele țări sursă ale călătorilor străini, inclusiv Germania, Italia, Marea Britanie, SUA, dar și România vor continua să fie actorii principali în sosirile străine în țară, scrie G4Media.ro.

DECIZIE Perioada fără amenzi la e-Factură, extinsă de Guvern. Vor fi trimise notificări CITEȘTE ȘI DECIZIE Perioada fără amenzi la e-Factură, extinsă de Guvern. Vor fi trimise notificări

Publicația mai citează date furnizate de Bank of Greece (BoG) din care rezultă că un total de 32.735.200 de călători străini au vizitat Grecia anul trecut, propulsând veniturile din turism la 20,46 miliarde de euro, o sumă impresionantă.

Hotelurile din Grecia au marcat și ele anul trecut o creștere de 22,5% a cifrei de afaceri în 2023, până la 10,6 miliarde de euro, față de 8,6 miliarde de euro în 2022, au constatat datele publicate de INSETE, divizia de cercetare a Confederației de Turism din Grecia (SETE), scrie news.gtp.gr. Asta în ciuda prăbușirii numărului de turiști ruși.

Trendul se menține și în acest an. Potrivit Fraport Grecia, cele 14 aeroporturi regionale pe care le administrează în Grecia au înregistrat creșteri notabile ale sosirilor, cele din Salonic, Chania și Rodos înregistrând cele mai mari performanțe în cifre absolute.

Deja, traficul internațional a înregistrat o creștere procentuală mai mare cu aproximativ 11%, comparativ cu aceeași perioadă din 2023.

În ceea ce privește țările de origine ale călătorilor, Germania, Cipru, Italia, Marea Britanie și Olanda au alcătuit primele cinci țări care au ales Grecia, la care se adaugă România care preferă mai mult varianta terestră de transport.

În ceea ce privește prețurile, autoritățile din Grecia estimează o creștere a acestora. Pe lângă prețurile la cazare, vorbim și despre prețurile la mâncare și băutură.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turisti