Lider de la Berlin, reticent față de intenția Germaniei de a trimite tancuri Leopard în Ucraina

Lider de la Berlin, reticent față de intenția Germaniei de a trimite tancuri Leopard în Ucraina

Cancelarul Olaf Scholz și Lars Klingbeil

Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2023

Lars Klingbeil, co-lider al Partidului Social Democrat (SPD) german, a declarat că rămâne reticent față de solicitările ca Berlinul să trimită Kievului tancuri de luptă Leopard fără o coordonare între aliații din NATO.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

'Niciun stat nu furnizează tancuri de luptă atât de grele precum Leopard 1 sau 2', a spus Klingbeil sâmbătă, într-un interviu pentru RTL/ntv, citat de Agerpres.

El a arătat că președintele rus Vladimir Putin poartă o acțiune foarte brutală în Ucraina și a descris țări occidentale precum Germania drept părți în conflict.

Banca Mondială, avertisment: Economia globală ar putea intra în recesiune, cele mai vulnerabile fiind țările mici CITEȘTE ȘI Banca Mondială, avertisment: Economia globală ar putea intra în recesiune, cele mai vulnerabile fiind țările mici

'Din acest punct de vedere, este corect că americanii, francezii, dar și noi, ca guvern federal german, întotdeauna cântărim, din nou și din nou, implicarea noastră în acest război', a afirmat responsabilul SPD.

Pentru guvernul german, a spus Klingbeil, a fost întotdeauna important să nu acționeze de unul singur când este vorba despre ajutorul militar pentru Ucraina.

Într-o schimbare majoră de politică, Olaf Scholz, cancelarul social-democrat german, a declarat că Berlinul va livra în jur de 40 de vehicule de luptă de infanterie Marder și o baterie de rachete Patriot, după mai multe luni în care a rezistat apelului venit de la Kiev.

Anunțul a fost făcut într-un comunicat comun cu SUA, după ce Scholz a discutat cu președintele Joe Biden.

Însă Scholz a evitat să promită livrarea de tancuri Leopard, chiar dacă unele voci din coaliția sa tripartită măresc presiunea în acest sens.

Google Chrome nu va mai fi actualizat pentru versiunile mai vechi de Windows CITEȘTE ȘI Google Chrome nu va mai fi actualizat pentru versiunile mai vechi de Windows

Franța a anunțat recent că va trimite vehicule de recunoaștere descrise ca 'tancuri ușoare'.

Un sondaj realizat de institutul însă pentru cotidianul Bild a relevat că 49% dintre respondenți sunt împotriva deciziei de livrare de vehicule de luptă Marder, în timp ce 40% sunt favorabili ei. Întrebați despre oferirea de tancuri Leopard, 50% s-au declarat împotriva, iar 38% în favoarea unei astfel de decizii.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
ucraina
tancuri
leopard
spd
lars klingbeil