Mercenarii Wagner se retrag din regiunile Voronej și Lipețk, iar cecenii lui Kadîrov, trimiși împotriva rebeliunii, pleacă din zona Rostov să lupte în Ucraina

Mercenarii Wagner se retrag din regiunile Voronej și Lipețk, iar cecenii lui Kadîrov, trimiși împotriva rebeliunii, pleacă din zona Rostov să lupte în Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2023

Combatanții grupării paramilitare ruse Wagner se retrag din regiunea rusă Voronej, situată la frontiera cu Ucraina, o etapă în marșul eșuat către Moscova lansat de către șeful lor, Evgheni Prigojin. Și Cecenii lui Kadîrov, trimiși împotriva rebeliunii Wagner se retrag din zona Rostov și se întorc să lupte în Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Unitățile grupării paramilitare Wagner își încheie retragerea din regiunea Voronej”, anunță într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii Voronej Aleksandr Gusev.
Guserv dă asigurări că retragerea se desfășoară ”normal, fără incidente”.

Incendiul la depozitul de petrol din Voronej, sâmbătă, în timpul marșului Wagner către Moscova, a fost stins peste noapte, anunță Ministerul rus al Situațiilor Urgență.

Putin supraviețuiește rebeliunii Wagner, dar obligat să cadă la înțelegere CITEȘTE ȘI Putin supraviețuiește rebeliunii Wagner, dar obligat să cadă la înțelegere

Forțele Wagner au părăsit și regiunea Lipețk, situată la sud de Moscova, în care au intrat sâmbătă, într-un marș rebel către Moscova, anunță duminică autoritățile locale, relatează AFP.

Și Forțele Speciale cecene Ahmat, puse la dispoziția lui Putin de către Ramzan Kadîrov împotriva rebeliunii mercenarilor Wagner se retrăgeau duminică, potrivit agenției oficiale ruse de presă Tass, relatează AFP și CNN.

Forțele Speciale cecene ”Ahmat” se întorc pe front, în Ucraina, unde luptă alături de armata rusă, anunță comandantul unității, Aptî Alaudinov, citat de Tass.

Aceste forțe au fost desfășurate în regiunea rusă Rostov pentru a reprima rebeliunea, anunță duminică, într-o postare pe Telegram, liderul cecen Ramzan Kadîrov. ”Pentru a rezolva această problemă, au fost implicați adjunctul liderului Republicii Cenenia, comandantul Forțelor Specciale AHMAT, adjunctul comandantului celui de-al 2-lea Corp de Armată al Forțelor Armate RF Aptî Alaudinov și comandantul Regimentului Nord-Ahmat Zaindi Zingiev”, precizează el.

”3.000 de luptărori ai unor unități de elită au fost trimși din Cecenia și se află pe poziții de (duminică) dimineața, pregătite să îndeplinească orice ordin al președintelui rus Vladimir Putin”, potrivit publicației cecene de stat Groznîi.

Evgheni Prigojin a pus capăt rebeliunii grupării sale paramilitare Wagner, ordonând oprirea unui marș către Moscova și întoarcerea din drum.

viewscnt
Afla mai multe despre
wagner
ceceni
rebeliune
retragere
rusia