Numărul muncitorilor din Filipine care lucrează în Ungaria a crescut de aproape șase ori în decurs de un an. Mai puțini muncitori români

Numărul muncitorilor din Filipine care lucrează în Ungaria a crescut de aproape șase ori în decurs de un an. Mai puțini muncitori români
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2024

Anul trecut a început cu adevărat imigrația lucrătorilor din țări terțe în Ungaria: dacă în 2022 erau doar 1.100 de filipinezi în țară, în 2023 erau aproape 6.300, o creștere de peste 5.000 într-un an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nicio altă țară nu a adus atât de mulți muncitori în Ungaria, scrie Portfolio, pe baza celor mai recente date ale Oficiului Central de Statistică din Ungaria (KSH), citează Nepszava.

Unul din trei euro câștigați în fiecare an de Grecia vine din turism CITEȘTE ȘI Unul din trei euro câștigați în fiecare an de Grecia vine din turism

Potrivit portalului, țările îndepărtate ar putea ocupa, de asemenea, locurile al doilea și al treilea pe podium, 2.200 de vietnamezi și 1.300 de muncitori kârgâzi sosind în Ungaria într-un an, scrie Rador.

Între timp, oamenii din țările vecine aproape că nu mai vin în Ungaria, deoarece țara a pierdut avantajul salarial pe care îl avea în competiția cu țările din regiune în ultimul deceniu.

Cu toate acestea, având în vedere tendințele în materie de imigrație din deceniile anterioare, se pare că majoritatea străinilor care lucrează în Ungaria au venit din Ucraina, Slovacia și România.

În prezent, peste 20.000 de ucraineni lucrează în țară, dar Ungaria nu a reușit să-i țină aici, întrucât numărul lor a scăzut cu peste 3.600 într-un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
muncitori
filipine
romani