Turcia speră să atragă 50 de milioane de turiști până în 2023

Turcia speră să atragă 50 de milioane de turiști până în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2021

Turcia are ca obiectiv atragerea a 50 de milioane de turiști și majorarea veniturilor din acest sector la 50 de miliarde de dolari, până în 2023, a afirmat ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în timpul vizitei în Qatar, informează publicația Daily Sabah.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Există proiecte majore de turism în regiunea turcă a Mării Egee, care vor sprijini economia națională timp de 50 de ani, a declarat oficialul turc, adăugând că de la începutul anului a scăzut numărul turiștilor arabi în Turcia, scrie Agerpres.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Pe fondul efectelor pandemiei de COVID-19, industria turismului din Turcia a înregistrat anul trecut un declin de 65%, o cifră devastatoare, dar în ultimele luni se observă o redresare a numărului vizitatorilor străini, a apreciat Ersoy. Acesta a anunțat că numărul turiștilor străini a crescut în iulie 2021 cu 367,5%, la 4,36 milioane, față de doar 932.927 în perioada similară din 2020. În perioada ianuarie-august 2021 au fost peste 14 milioane de vizitatori străini, o creștere cu 94% față de perioada similară din 2020, dar o scădere de 55% față de perioada similară din 2019.

Acesta a explicat că în domeniul turismului Turcia concurează cu Spania și Grecia, dar aceste țări sunt mai puțin afectate de pandemie.

Ersoy a observat că există o legătură inversă între lira turcească și redresarea turismului: "Când lira se depreciază, exporturile cresc și sectorul turismului beneficiază deoarece oferă produse de înaltă calitate la prețuri mai scăzute".

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Contribuția sectorului turismului la economia Turciei este de 12%, constituind principala sursă de venituri externe, a explicat a afirmat ministrul Turismului.

Recent, Nuri Ersoy a declarat că autoritățile de la Ankara își mențin în continuare estimările referitoare la 25 de milioane de vizitatori și venituri de 20 de miliarde de dolari din turism în acest an, chiar și așa departe de cele 34,5 miliarde de dolari înaintea pandemiei, în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
turisti