Ucraina a depus o cerere de aderare la OCDE

Ucraina a depus o cerere de aderare la OCDE
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2022

Premierul Denis Șmihal a anunțat că Ucraina a depus o cerere de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), transmite dpa.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Calitatea de membru OCDE este una din pietrele de temelie ale reconstrucției și dezvoltării de succes a țării, a spus Șmihal.

Fondul de pensii administrat NN de la Pilonul II taie din investițiile în acțiuni străine, dar include un plasament de aproape 50 milioane lei într-un fond de tranziție energetică lansat de o bancă franceză. Adio, Spania! CITEȘTE ȘI Fondul de pensii administrat NN de la Pilonul II taie din investițiile în acțiuni străine, dar include un plasament de aproape 50 milioane lei într-un fond de tranziție energetică lansat de o bancă franceză. Adio, Spania!

"Ucraina împărtășește toate principiile organizației și (dorește) să devină membru al acesteia cât mai curând posibil", a scris pe Twitter premierul Șmihal.

Secretarul general al OCDE Mathias Cormann a declarat pe Twitter că această candidatură "va fi acum analizată de Consiliul OCDE după procedura obișnuită", scrie Agerpres.

OCDE, care are sediul la Paris, reunește țări care sunt angajate față de valorile democrației și ale economiei de piață. Pe lângă economii puternice precum Germania, Statele Unite și Japonia, membre OCDE sunt și țări emergente, precum Mexic și Chile.

Ucraina era deja considerată una dintre cele mai sărace țări din Europa în ceea ce privește venitul pe cap de locuitor chiar înainte de invazia rusă, amintește dpa.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
ocde