Auto

Înmatriculările Dacia în Franța au crescut cu 15,8% în 11 luni, de trei ori mai mult față de piață

Înmatriculările Dacia în Franța au crescut cu 15,8% în 11 luni, de trei ori mai mult față de piață

1 dec 2016

Înmatriculările de autoturisme noi Dacia în Franța au avansat cu 15,8% în primele 11 luni ale anului, la 100.759 unități, ceea ce corespunde unei cote de piață de 5,5%, în timp ce piața a crescut cu 5%, la 1,82 milioane de unități, arată datele publicate joi de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).

 • Transportatorii cer autorităților să asigure cadrul necesar examinării în limba engleză a șoferilor din afara UE
  Transportatorii cer autorităților să asigure cadrul necesar examinării în limba engleză a șoferilor din afara UE
  1 dec 2016

  Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), unul dintre patronatele transportatorilor, cere Guvernului român să asigure cadrul necesar examinării conducătorilor auto profesioniști în limba engleză și franceză, condiție necesară pentru angajarea acestora în contextul actualei crize de șoferi profesioniști cu care se confruntă piața transporturilor rutiere din România și din UE.

 • În pragul iernii, fără contracte de deszăpezire
  În pragul iernii, fără contracte de deszăpezire
  29 nov 2016

  Doar 29 de județe au încheiate contracte de deszăpezire pentru întreaga rețea de drumuri naționale, iar 9 județe nu au contracte de deszăpezire în vigoare pentru sezonul rece întrucât procedurile de atribuire sunt suspendate, contestate sau anulate, conform unor informații centralizate la nivelul Guvernului.

 • Șoferii din România vor putea cumpăra roviniete din toate benzinăriile Lukoil
  Șoferii din România vor putea cumpăra roviniete din toate benzinăriile Lukoil
  28 nov 2016

  Șoferii români vor putea cumpăra rovinieta din toate cele 307 benzinării ale lanțului deținut de compania petrolieră rusească Lukoil, potrivit unui comunicat publicat luni de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR).

 • Volkswagen a încheiat un acord pentru asamblarea de automobile în Algeria
  Volkswagen a încheiat un acord pentru asamblarea de automobile în Algeria
  28 nov 2016

  Volkswagen a încheiat duminică un acord pentru asamblarea de automobile în Algeria, printr-o companie mixtă cu importatorul local SOVAC, capacitatea de producție urmând să fie de peste 100 de vehicule pe oră din iunie 2017, au anunțat oficiali ai grupului german și algerieni, transmite Reuters.

 • Porsche țintește livrarea a 20.000 de automobile electrice pe an
  Porsche țintește livrarea a 20.000 de automobile electrice pe an
  27 nov 2016

  Divizia Porsche a grupului auto Volkswagen vrea să ajungă la vânzări de automobile alimentate electric reprezentând 40% din livrările din 2015 a producătorului specializat Tesla.

 • Reprezentant MOL: Luăm în calcul să deschidem puncte de încărcare pentru mașini electrice în România
  Reprezentant MOL: Luăm în calcul să deschidem puncte de încărcare pentru mașini electrice în România
  24 nov 2016

  Grupul ungar MOL, unul din cei mai mari jucători pe piața benzinăriilor din România, ia în calcul să deschidă puncte de încărcare pentru mașini electrice în România, a declarat, joi, Zsolt Pethő, vicepreședinte senior în cadrul MOL Group.

 • Volkswagen a plasat Americile în centrul planului de redresarea a mărcii
  Volkswagen a plasat Americile în centrul planului de redresarea a mărcii
  22 nov 2016

  Grupul german Volkswagen a plasat cele două Americi în centrul planului de redresare a mărcii VW și vrea ca prin intermediul SUV-urilor, cu marje ridicate de profit, și al automobilelor electrice să își refacă imaginea afectată de scandalul emisiilor, transmite Reuters.

 • Programul Rabla va fi suplimentat cu peste 3.500 de tichete, în valoare de 23 de milioane de lei. Termenul de înscriere în program a fost prelungit
  Programul Rabla va fi suplimentat cu peste 3.500 de tichete, în valoare de 23 de milioane de lei. Termenul de înscriere în program a fost prelungit
  21 nov 2016

  Programul Rabla Clasic 2016 a fost suplimentat cu 3.538 de tichete, în valoare de aproximativ 23 de milioane de lei, exclusiv pentru persoanele fizice, iar termenul de înscriere și de depunere a dosarelor a fost prelungit până la data de 10 decembrie 2016, au anunțat, luni, reprezentanți ai Ministerul Mediului, aceasta fiind a treia suplimentare a programului din 2016.

 • VIDEO Ce vede o mașină care se conduce singură
  VIDEO Ce vede o mașină care se conduce singură
  21 nov 2016

  Compania Tesla a dat publicității o înregistrare care arată cum vede o mașină autonomă atunci funcționează, vizualizare în funcție de care sunt făcute toate manevrele de navigare.