Facebook respinge ideea că Instagram este toxic pentru adolescenți

Facebook respinge ideea că Instagram este toxic pentru adolescenți
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 sep 2021

Cu mare întârziere, Facebook iese public cu o comunicare prin care contrazice informațiile care, conform unui studiu făcut chiar de compania americană, susțin că Instagram ar fi nociv pentru tineri, în special pentru adolescente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La două săptămâni de când în presă a ajuns un studiu realizat chiar de Facebook, care arăta ca Instagram este toxic pentru adolescenți, oficialii companiei americane vin, în sfârșit, cu un răspuns.

Pratiti Raychoudhury, șefa pe partea de cercetare de la Facebook, respinge concluziile prezentate de presă, concluzii care, de altfel, erau trase chiar de studiul realizat de Facebook.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Aceasta susține că datele au fost interpretate greșit și că, de fapt, problemele de imagine legate de propriul corp reprezintă doar una din posibilele efecte asupra celor mici, în special în cazul adolescentelor.

Raychoudhury ajunge să atace mai mult propriul studiu, decât articolele de presă care l-au citat. Aceasta spune că studiu a fost realizat cu doar 40 de participanți, ceea ce este prea puțin pentru a putea trage concluzii valabile pentru întreaga platformă.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Chiar și așa, Facebook preferă să păstreze o doză de secretomanie și nu face public întregul studiu, pentru ca oamenii să se poată convinge singuri de relevanța acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
instagram
adolescenti