Apple face un pas spre acceptarea altor sisteme de plăți

Apple face un pas spre acceptarea altor sisteme de plăți
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 oct 2021

Gigantul american, care și-a protejat mereu ecosistemul și a avut mereu grijă ca propriile servicii să fie primele sau singurele folosite de utilizatori, permite acum dezvoltatorilor să deschidă subiectul plăților realizate prin alte sisteme decât cele deținute de Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a modificat regulamentul de folosire al App Store și permite acum dezvoltatorilor să le transmită utilizatorilor informații despre posibilitatea realizării plăților prin mijloace alternative de plată.

Mai exact, Apple a eliminat clauza 3.1.3 care spunea tocmai că dezvoltatorii nu au voie să folosească informațiile culese prin intermediul aplicațiilor pentru a contacta utilizatorii în afara acestora, cu scopul de a opera plăți prin alte mijloace decât microtranzacțiile realizate prin App Store.

Twitter admite că algoritmii platformei sale de socializare favorizează postările politicienilor și presei de dreapta CITEȘTE ȘI Twitter admite că algoritmii platformei sale de socializare favorizează postările politicienilor și presei de dreapta

Acum, Apple permite dezvoltatorilor să le ceară utilizatorilor numele și adrese de e-mail, dar cu condiția ca folosirea aplicației sau a serviciilor să nu fie condiționată de aceste date, iar utilizatorul să aibă opțiunea de a nu-și dat informațiile.

Modificarea operată de Apple vine ca urmare a unui proces din 2019, în urma căruia compania americană a fost obligată de instanță să facă acest lucru.

Însă, comunicarea legată de sistemele alternative de plată și folosirea efectivă a acestora în cadrul aplicațiilor sunt două lucruri diferite. Dezvoltatorii de aplicații vor să poată avea libertatea alegerii sistemului de plată pentru a putea opta pentru cel care oprește comisioane mai mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
aplicatii
dezvoltatori
plăți