Google anunță un update de Android special pentru dispozitivele cu ecrane mari

Google anunță un update de Android special pentru dispozitivele cu ecrane mari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 oct 2021

Android 12L este numele unui update pe care Google l-a realizat special pentru device-urile cu ecrane mari, precum telefoanele pliabile și tablete.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Google, în mod misterios și parțial rușinos, a renunțat să mai producă tablete, deși are propria divizie hardware și, mai nou, propriul chipset. Însă, evoluția tehnologică și a pieței obligă gigantul american să acorde atenție, măcar din punct de vedere software, acestei categorii de produse.

La Android Dev Summit, Google a anunțat că va grupa o serie de noutăți, gândite special pentru dispozitivele cu ecrane mari, într-un update pe care-l va numi Android 12L.

Google - afaceri de 65 miliarde dolari și profit de aproape 19 miliarde, în trimestrul 3 CITEȘTE ȘI Google - afaceri de 65 miliarde dolari și profit de aproape 19 miliarde, în trimestrul 3

În principal, noutățile de concentrează asupra interfeței grafice, încercând să folosească eficient spațiul mai mare avut la dispoziție pe device-uri precum smartphone-urile pliabile și tabletele.

Multe elemente grafice, precum Quick Settings și notificările, vor fi afișate diferit pe ecranele mari, pentru a arăta mai puțin înghesuite și oferi un aspect potrivit pentru dimensiunea ecranului.

De exemplu, meniul Quick Settings va afișa două coloane în loc de una pe ecranele cu o densitate mai mare de 600ppi. Switch-urile pentru conexiuni și alte funcții vor fi mutate în stânga, iar notificările vor fi afișate în dreapta.

Android 12L include și un taskbar (nu foarte diferit de dock-ul de la iPad), care va util atunci când utilizatorul va dori să afișeze două aplicații în paralel una lângă alta, prin tragerea acestora pe ecran de pe taskbar (la fel ca la iPad).

Google, care lucrează la două smartphone-uri pliabile proprii, va lansa Android 12L cândva în prima parte a anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android