Instagram va accepta NFT-uri începând de săptămâna asta

Instagram va accepta NFT-uri începând de săptămâna asta
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 mai 2022

Săptămâna aceasta, Instagram va începe să testeze o opțiune care permite utilizatorilor să afișeze NFT-uri în paginile de profil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mark Zuckerberg a anunțat că Meta construiește suportul pentru NFT-uri atât în cadrul așa-numitului metavers, cât și pentru aplicațiile celorlalte produse ale companiei, primul pe listă fiind Instagram.

Instagram va permite unora dintre creatorii de conținut din Statele Unite să testeze obiecte digitale de colecție, pe care să le posteze în cadrul propriilor pagini de profil ca NFT-uri.

Google Assistant poate schimba automat parolele CITEȘTE ȘI Google Assistant poate schimba automat parolele

Deja, spune Zuckerberg, se lucrează la o opțiune care permite afișarea NFT-uri în format 3D, în cadrul postărilor care folosesc formatul Stories. Această facilitate va folosi realitate augmentată pentru a plasa obiectele digitale în medii reale.

Facilități similare sunt construite și vor ajunge mai târziu și pe Facebook. Ba chiar Meta vrea să suporte NFT-uri și în Messenger și WhatsApp.

Nu se știe deocamdată ce blockchain-uri vor fi compatibile cu produsele Facebook, însă, pe surse se vorbește de Ethereum, Polygon, Solana și Flow.

Adam Mosseri, șeful Instagram, spune că NFT-urile le vor permite creatorilor de conținut să câștige bani în cadrul platformei și că nu se vor plăti taxe pentru asta.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
instagram
nft