Google unifică aplicațiile Meet și Duo

Google unifică aplicațiile Meet și Duo
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 iun 2022

Aplicațiile de comunicare video Meet și Duo vor fi combinate într-o platformă unică, care va folosi brandul celei dintâi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Duo, una din numeroasele aplicații de comunicare cu care Google a încercat și, aproape de fiecare dată, a eșuat în a lupta cu WhatsApp sau alte servicii foarte populare, va fi integrat cu Meet.

Lansat simultan cu Allo (o altă aplicație de chat, la care compania Google a și renunțat între timp), Duo a încercat să concureze cu FaceTime, în primul rând. Duo a urmărit să simplifice procesul de comunicare video, făcând legăturile direct între numerele de telefon, nu prin link-uri.

Amazon nu mai vinde conținut digital pe Android CITEȘTE ȘI Amazon nu mai vinde conținut digital pe Android

De partea cealaltă, Meet este soluția pe care Google a promovat-o intens de la începutul pandemiei, când comunicarea de la distanță a devenit o necesitate de zi cu zi atât pe plan profesiona, cât și personal.

Google va muta funcționalitatea Meet în Duo, iar Duo se va numi Meet - o decizie care se încadrează perfect în strategia confuză pe care Google a folosit-o de-a lungul timpului în special pe partea aplicațiilor de comunicare, dar nu numai.

Meet se va numi Meet Original și eventual se va renunța complet la acesta - un alt brand în care Google a investit de-a lungul timpului și care va dispărea în curând.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, în acest context, cu componenta Meet integrată deja în alte servicii Google, precum Gmail. Google se află într-un proces de unificare a numeroaselor soluții de comunicare pe care le deține, proces care nu pare să o ajute să concureze mai bine cu serviciile rivale.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
aplicatii
meet
duo
video