Mașinile Tesla vor ajusta automat suspensia în funcție de gropi

Mașinile Tesla vor ajusta automat suspensia în funcție de gropi
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 iul 2022

Tesla anunță o facilitate, prin care, în urma scanării drumului și a identificării eventualelor gropi, se va realiza automat reglarea suspensiilor pentru confortul pasagerilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai nou update pentru mașinile Tesla (2022.20), aduce adaptarea automată a suspensiilor în funcție de gropile identificate pe drum. Ideea este ca suspensiile să fie întărite sau înmuiate în funcție de condițiile de drum, astfel încât disconfortul pasagerilor să fie cât mai mic.

Noua opțiune poate fi activată de posesorii mașinilor Tesla care au instalat ultimul update, alegând opțiunea „Confort” pentru „Adaptive Suspension Damping”.

FOTO Haos pe aeroporturi. Mesaj transmis \ CITEȘTE ȘI FOTO Haos pe aeroporturi. Mesaj transmis "ghinioniștilor"

Producătorul auto american spune, însă, că disponibilitatea acestei facilități depinde de drum și regiune și că nu va putea fi folosită peste tot în lume.

Pentru că se bazează pe datele colectate de mașinile companiei, această opțiune va putea fi folosită în zonele în care sunt mai multe mașini Tesla și unde există mai multe date despre situația drumurilor.

Același update aduce și o notificare sonoră la schimbarea în verde a luminii semaforului, pentru ca șoferii, eventual atenți mai mult la telefon, să plece mai repede de la semafor. Această funcție va fi disponibilă doar pe mașinile cu sistemul hardware 3.0.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
suspensie
gropi