Samsung lansează programul de reparații pe cont propriu pentru telefoane și tablete

Samsung lansează programul de reparații pe cont propriu pentru telefoane și tablete
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 aug 2022

Programul „self repair” pentru dispozitivele mobile Galaxy a fost lansat oficial, însă, există numeroase limitări, atât în ceea ce privește produsele care pot fi reparate, cât și reparațiile efective care pot fi făcute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Așa cum a promis în martie, Samsung și-a lansat oficial programul prin care utilizatorii pot încerca să-și repare singuri telefoanele sau tablete, cumpărând componentele și instrumentele necesare.

Producătorul coreean derulează acest program în colaborare cu iFixit și le vinde utilizatorilor instrumente și componente pentru ecrane, sticlă pentru spatele dispozitivului și porturi pentru alimentare.

Google își optimizează aplicațiile pentru tablete CITEȘTE ȘI Google își optimizează aplicațiile pentru tablete

Componentele și instrumentele necesare pot ficumpărate fie de la iFixit, fie direct de la Samsung, iar vechile componente pot fi trimise prin poștă la reciclat.

Samsung spune că prețul componentelor este același pe care îl plătesc și firmele de reparații. Cele mai scumpe componente dintre cele trei disponibile este ecranul, care poate costa 200 de dolari în cazul lui Galaxy S20 sau 230 de dolari pentru S21 Ultra.

Doar smartphone-urile din seriile Galaxy S20 și S21 și tabletele Tab S7 Plus pot fi reparate prin acest program. Surprinzător, Samsung nu oferă componente pentru S22, cel mai nou flagship al companiei.

De asemenea, nu pot fi realizate alte reparații în afară de cele trei menționate. Prin acest program nu se poate schimba nici măcar bateria, care este, probabil, cea mai frecventă doleanță a utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
reparații
telefoane
tablete