Google a trimis poliția pentru investigarea unui părinte care căuta sfatul de la distanță al unui medic

Google a trimis poliția pentru investigarea unui părinte care căuta sfatul de la distanță al unui medic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 aug 2022

Tatăl unui copil a fost investigat de poliție pentru abuz împotriva propriului copil, din cauză că sistemele automate folosite de Google pentru depistarea materialelor digitale cu abuzuri sexuale împotriva minorilor nu a știut să interpreteze corect imaginile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din cauza pandemiei, tatăl unui copil care suferea de o infecție a făcut poze cu telefonul și le-a trimis unui doctor, care trebuia să diagnosticheze problema și să sugereze un tratament.

Sistemul automatizat pentru CSAM (child sexual abuse material) pe care Google îl folosește pentru scanarea conținutului de pe telefoanele cu Android în căutarea indiciilor care arată abuzuri împotriva minorilor, a marcat imaginile respective și a alertat poliția.

Veniturile Xiaomi au scăzut cu 20% în trimestrul 2 CITEȘTE ȘI Veniturile Xiaomi au scăzut cu 20% în trimestrul 2

Imediat, Google a suspendat contul părintelui, iar poliția a declanșat o investigație. În cele din urmă, investigatorii au decis că nu există o infracțiune și au închis cazul.

Întâmplarea, care s-a petrecut în Statele Unite în luna februarie a acestui an, arată, încă o dată, cât de limitate sunt sistemele automatizate însărcinate de marile companii cu importante sarcini, care pot marca viața oamenilor.

Totodată, acest caz dă dreptate militanților pentru protejarea intimității persoanelor, precum The Electronic Frontier Foundation, care au atras atenția în mai multe rânduri asupra pericolelor aduse de acest gen de abordări.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
csam
android
politie