Alin Chitu, fost secretar de stat la Finanțe, devine partener Servicii Fiscale la Deloitte

Alin Chitu, fost secretar de stat la Finanțe, devine partener Servicii Fiscale la Deloitte
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 19 mar 2024

Alin Chitu, fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor, a revenit la firma de consultanță Deloitte, unde ocupă acum rolul de partener Servicii Fiscale, a anunțat firma de consultanță. Chitu și-a dat demisa de la Finanțe pe finalul anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La Finanțe, Chitu a avut în subordine legislația fiscală, într-o perioadă de schimbări majore, determinate de angajamentele asumate de către România în PNRR.

Chitu îi va raporta lui Vlad Boeriu, partener Coordonator Servicii Fiscale și Juridice. Cu o expertiză vastă în consultanță fiscală, acumulată pe parcursul a aproape două decenii, Alin Chitu va contribui la extinderea practicii fiscale a Deloitte România, potrivit firmei de consultanță.

Alin Chitu și-a dezvoltat aproape întreaga carieră în domeniul fiscal, lucrând atât în rolul de consultant în mari firme de servicii profesionale, cât și ca freelancer. Și-a început cariera la Deloitte România în 2005, pe poziția de consultant fiscal. Traseul său profesional a inclus apoi diverse roluri de-a lungul anilor, precum expert local la Banca Mondială și secretar de stat la Ministerul Finanțelor, poziție din care a contribuit la remodelarea cadrului legislativ fiscal și a fost implicat în proiecte cu Comisia Europeană, precum și în procesul de negocieri ale României pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). El este licențiat în finanțe, asigurări, bănci și burse de valori și a urmat un master în guvernanță publică europeană.

Deloitte este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii fiscale din România, cu peste 200 de profesioniști.

viewscnt
Afla mai multe despre
alin chitu
deloitte
ministerul finantelor