Trezoreria SUA este dezamăgită de decizia Comisiei Europene referitoare la taxele Apple

Trezoreria SUA este dezamăgită de decizia Comisiei Europene referitoare la taxele Apple
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2016

Departamentul Trezoreriei Statelor Unite și-a exprimat marți dezamăgirea referitoare la decizia Comisiei Europene care cere Irlandei să recupereze de la Apple taxe retroactive de până la 13 miliarde de euro, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un purtător de cuvânt al Trezoreriei a spus că Executivul Uniunii Europene a acționat în mod unilateral și s-a îndepărtat de progresele realizate de comunitatea internațională în domeniul combaterii evaziunii fiscale, scrie News.ro.

”Credem că evaluările retroactive ale taxelor efectuate de Comisia Europeană sunt incorecte, contrare principiilor legale bine-stabilite și pun sub semnul întrebării reglementările fiscale ale statelor membre”, a spus purtătorul de cuvânt.

Cazul ar putrea submina spiritul important al parteneriatului economic dintre SUA și UE, a adăugat el.

Comisia Europeană a stabilit, după o investigație de trei ani, că acordul fiscal convenit de Apple cu guvernul Irlandei încalcă reglementările UE referitoare la ajutoarele de stat și cere guvernului de la Dublin să recupereze de la compania americană 13 miliarde de euro.

Apple și guvernul irlandez au anunțat că vor face apel în instanțele europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple