Taxe și Consultanță

FOTO Cîțu: În România sunt cele mai ieftine alimente din UE

FOTO Cîțu: În România sunt cele mai ieftine alimente din UE

ieri, 11:15

EUROSTAT confirmă că în România sunt cele mai ieftine alimente din UE, afirmă prim-ministrul Florin Cîțu într-o postare pe Facebook, precizând că astfel este ”omorât” un fake news referitor la explozia prețurilor.

 • ANAF angajează - primele recrutări externe de personal din ultimii 5 ani
  ANAF angajează - primele recrutări externe de personal din ultimii 5 ani
  ieri, 07:15

  ANAF a anunțat organizarea de concursuri de recrutare de personal din sursă externă pentru peste 130 de posturi de execuție, în principal la regionala București. Acesta este primul concurs de recrutare de personal din sursă externă pentru ANAF începând din 2016, cu excepția unui concurs derulat în 2018 exclusiv pentru Vama Galați. ANAF pierde anual un număr semnificativ de angajați, prin pensionare și plecare voluntară, iar deficitul a fost acoperit în ultimii ani, în care concursurile au fost oprite, prin transferuri de personal de la alte instituții ale statului.

 • Senatul a adoptat tacit proiectul care anulează impozitul de 80% la revânzarea terenurilor agricole și noile condiții de vânzare pentru firme și populație
  Senatul a adoptat tacit proiectul care anulează impozitul de 80% la revânzarea terenurilor agricole și noile condiții de vânzare pentru firme și populație
  marţi, 17:41

  Senatul a adoptat tacit proiectul legislativ care elimină interdicția înstrăinării terenurilor timp de 8 ani de la achiziționare, cu excepția plății unui impozit de 80% calculat la diferența dintre prețul de vânzare și prețul de cumpărare. Proiectul anulează și condiițiile de cumpărare introduse pentru firme și persoane fizice, intrate în vigoare recent, instituind și o nouă ordine de preempțiune și o nouă procedură la cumpărarea terenurilor agricole.

 • Legea privind cumpărarea vechimii în muncă, cu prelungire de termen, promulgată
  Legea privind cumpărarea vechimii în muncă, cu prelungire de termen, promulgată
  marţi, 16:25

  Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind aprobarea ordonanței de urgență a Guvernului 163/2020 pentru completarea art. 159 din legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, precum și pentru adoptarea unor măsuri în domeniul asigurării unor persoane în sistemul public de pensii.

 • Bugetul Parchetului European condus de Kovesi a fost rectificat în scădere. Fosta șefă a DNA se plânge că nu e lăsată să facă noi angajări: "Ce să fac cu banii, să cumpăr flori?"
  Bugetul Parchetului European condus de Kovesi a fost rectificat în scădere. Fosta șefă a DNA se plânge că nu e lăsată să facă noi angajări: "Ce să fac cu banii, să cumpăr flori?"
  sâmbătă, 19:09

  Bugetul de venituri și cheltuieli pe 2021 al Parchetului European (European Public Prosecutor’s Office - EPPO), condus de fostă șefă a DNA Laura Codruța Kovesi, a fost rectificat luna aceasta în scădere cu aproape 8% (3,5 milioane euro) față de cel inițial, de la 44,95 la 41,45 milioane euro.

 • Florin Cîțu: Puterea de cumpărare a crescut
  Florin Cîțu: Puterea de cumpărare a crescut
  vineri, 16:29

  Premierul Florin Cîțu a declarat la Deveselu, întrebat despre creșterile de prețuri, că puterea de cumpărare a crescut.

 • Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație
  Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație
  vineri, 12:36

  În perioada 22 iunie - 12 iulie 2021, persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română și B.R.D. – Groupe Société Générale titluri de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.

 • Transportatorii de marfă se revoltă împotriva ANAF. Vor circula cu viteză redusă pe cele mai importante artere din țară
  Transportatorii de marfă se revoltă împotriva ANAF. Vor circula cu viteză redusă pe cele mai importante artere din țară
  17 iun 2021

  Transportatorii de marfă din mai multe centre economice ale României vor circula, vineri, cu viteză redusă pe cele mai importante artere de trafic din țară, aceasta fiind o formă de protest față de ceea ce ei numesc "hărțuirea" autorităților fiscale.

 • DECIZIE ANAF, datoare la Orange România cu aproape 40 milioane lei
  DECIZIE ANAF, datoare la Orange România cu aproape 40 milioane lei
  17 iun 2021

  Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a fost obligată de Curtea de Apel București, printr-o decizie ce poate fi atacată cu recurs, să restituie Orange România, liderul pieței de telecomunicații mobile, suma de 38,3 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit stabilit suplimentar urmare a negării deductibilității cheltuielilor reprezentând contravaloarea serviciilor prestate de Orange Franța (fosta France Telecom). În plus, instanța a obligat Fiscul să achite operatorului de telecomunicații cheltuieli de judecată de 69.710 lei, din care 9.300 lei onorariu expert și 60.000 lei onorariu de avocat redus.

 • Bruxelles: Acord provizoriu pentru revizuirea normelor privind eurovinieta
  Bruxelles: Acord provizoriu pentru revizuirea normelor privind eurovinieta
  16 iun 2021

  Consiliul UE și Parlamentul European au ajuns, miercuri, la un acord politic asupra unor norme revizuite privind taxarea rutieră (Directiva privind eurovinieta), prin care sunt introduse taxe pe baza emisiilor de CO2 pentru vehicule grele pe teritoriul Uniunii Europene.