Taxe și Consultanță

Expert contabil, trimis în judecată de DNA după ce ar fi întocmit un raport cu o valoare diminuată față de cea reală a pachetului de acțiuni deținute de stat la Institutul de Cercetare și Proiectare Tehnologică pentru Construcții de Mașini

Expert contabil, trimis în judecată de DNA după ce ar fi întocmit un raport cu o valoare diminuată față de cea reală a pachetului de acțiuni deținute de stat la Institutul de Cercetare și Proiectare Tehnologică pentru Construcții de Mașini

ieri, 19:34

Un expert contabil a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că, în 2015, a întocmit un raport în care a stabilit o valoare diminuată față de cea reală a pachetului de acțiuni deținute de stat la Institutul de Cercetare și Proiectare Tehnologică pentru Construcții de Mașini. Astfel, creditorul (o societate de transport aerian) a obținut pachetul de acțiuni cu circa 700.000 de lei, față de 19,8 milioane de lei, cât ar fi fost valoarea reală.

 • Românii înființează mai multe firme
  Românii înființează mai multe firme
  ieri, 18:22

  Românii au înființat, în perioada ianuarie-aprilie, 56.176 de companii noi, în creștere cu 17,68% față de ianuarie-aprilie 2018, arată statisticile publicate marți de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

 • La loc comanda: Reorganizarea ANAF - neconstituțională
  La loc comanda: Reorganizarea ANAF - neconstituțională
  ieri, 17:40

  Curtea Constituțională a României (CCR) a admis, marți, sesizarea de neconstituționalitate a PNL, USR, PMP și a Pro România asupra legii privind reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

 • StartUp Nation: Peste 8.900 de proiecte admise la finanțare. Calculul actual duce până la 10.000
  StartUp Nation: Peste 8.900 de proiecte admise la finanțare. Calculul actual duce până la 10.000
  ieri, 17:18

  Ministerul pentru Mediul de Afaceri a admis până la acest moment, pentru finanțare, 8.912 de proiecte depuse în ediția din acest an a programului StartUp Nation, până la finele lunii fiind anticipate până la 10.000 de proiecte aprobate. Autoritățile estimează că ediția 2020 va putea fi lansată la finele acestui an.

 • Primul mesaj al lui Radu Mazăre: De 4 ani nu mai dau declarații. Am făcut pușcărie în Madagascar, în genunchi și cu mâinile la ceafă, fără paturi și toalete
  Primul mesaj al lui Radu Mazăre: De 4 ani nu mai dau declarații. Am făcut pușcărie în Madagascar, în genunchi și cu mâinile la ceafă, fără paturi și toalete
  ieri, 17:05

  Fostul primar al Constanței Radu Mzăre afirmă, în primul comunicat transmis după extrădarea din Madagascar, că este mândru de tot ceea ce a făcut în viață, că după ce a făcut pușcărie în Madagascar, va supraviețui în pușcăriile din România, dând asigurări că se va descurca onorabil și demn. În opinia sa, modul în care a fost decisă condamnarea sa nu reprezintă justiție, ci "bătaie de joc" și sugerează că se va adresa CEDO, subliniind însă că până la o decizie a acestei instanțe va sta în 'închisoare. "Amintirile si iubirea nu mi le poate lua nimeni!", conchide el.

 • Cum vrea ANRE să folosească banii din suprataxarea companiilor energetice
  Cum vrea ANRE să folosească banii din suprataxarea companiilor energetice
  ieri, 16:00

  Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a propus Guvernului ca excedentul bugetar generat la nivelul Autorității de majorarea prin OUG 114/2018, pentru cele mai multe companii din energie, de 20 de ori, de la doar 0,1% la 2%, a contribuției bănești percepute de ANRE din cifra de afaceri anuală a acestora să fie folosit pentru finanțarea de proiecte de eficientizare energetică a clădirilor publice, domeniu în care România se află sub procedură de infringement declanșată de Comisia Europeană.

 • Teodorovici anunță măsuri pentru românii din străinătate: bani fără comisioane bancare
  Teodorovici anunță măsuri pentru românii din străinătate: bani fără comisioane bancare
  ieri, 11:41

  Românii care trăiesc în străinătate vor putea transfera banii în țară fără plata comisioanelor prin sucursale CEC Bank, afirmă ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

 • Microîntreprinderile pot obține fonduri UE de până la 200.000 de euro pentru proiecte în mediul urban
  Microîntreprinderile pot obține fonduri UE de până la 200.000 de euro pentru proiecte în mediul urban
  ieri, 07:45

  Microîntreprinderile românești au la dispoziție din iulie o linie de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 prin care vor putea accesa până la 200.000 de euro pentru construirea sau modernizarea spațiilor de producție, achiziția de utilaje, instalații, birotică, dar și pentru a investi în programe informatice sau licențe, inclusiv în instrumente necesare creării unui magazin online, potrivit firmei de consultanță fiscală TPA.

 • Amenzi record aplicate firmelor de Inspecția Muncii - numărul de persoane găsite lucrând "la negru" a urcat alarmant, la maximul ultimilor 5 ani
  Amenzi record aplicate firmelor de Inspecția Muncii - numărul de persoane găsite lucrând "la negru" a urcat alarmant, la maximul ultimilor 5 ani
  ieri, 06:03

  Inspecția Muncii a aplicat amenzi record pentru muncă nedeclarată, de aproape 120 de milioane de lei, în contextul în care și numărul de firme găsite cu angajați "la negru" a fost anul trecut destul de ridicat, cel mai mare începând din 2013, relevă date analizate de Profit.ro. Îngrijorător este că această agavare a situației survine după ce, în anii care au urmat crizei, controalele au indicat o îmbunătățire a situației, 2017 fiind un an în care numărul de firme găsite ca fiind în neregulă și numărul de angajați identificați fără forme legale au ajuns la minime record.

 • Radu Mazăre, adus în România
  Radu Mazăre, adus în România
  luni, 20:48

  Avionul cu care fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre, extrădat din Madagascar, este adus la București a aterizat luni seară pe aeroportul Otopeni.