Acțiunile LVMH s-au prăbușit, cea mai mare scădere intraday din ultimii aproape doi ani

Acțiunile LVMH s-au prăbușit, cea mai mare scădere intraday din ultimii aproape doi ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 oct 2023

Acțiunile LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, cel mai mare retailer de bunuri de lux din lume și a doua cea mai valoroasă companie europeană după capitalizare, s-au prăbușit după ce grupul francez a raportat o creștere mai slabă a vânzărilor - o dovadă în plus că boom-ul post-pandemic al bunurilor de lux își pierde din vigoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum poți ieși din piața locală pentru a te impune în alte țări, Așteptările de Black Friday, Analiza datelor privind evoluția pieței și perspective pentru perioada următoare, Cum se poate îmbina eficient canalul de vânzare online cu magazinul fizic, Cum îți faci strategia de pricing a produsului, Sfaturi pentru antreprenori la început de drum, când decid lansarea unui magazine online sunt doar o parte dintre temele care vor fi discutate la Profit E-commerce - Ediția a IV-a, programat să fie organizat pe 23 octombrie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group, Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), eShopTen, UniCredit Bank

Detalii AICI

Veniturile organice la divizia crucială de modă și marochinărie, care include branduri ca Louis Vuitton și Christian Dior, au crescut cu 9% în trimestrul al treilea, sub așteptările analiștilor și la jumătate din ritmul consemnat în primele șase luni. Vânzările la unitatea de vinuri și băuturi spirtoase au scăzut cu 14%, depășind cu mult declinul estimat de analiști.

În total, veniturile grupului au crescut cu 9% în ritm anual în trimestrul al treilea, până la 19,96 miliarde de euro. Analiștii anticipau venituri totale de circa 20,6 miliarde de euro.

Profitul Samsung Electronics depășește estimările, sporind așteptările în privința redresării industriei semiconductorilor CITEȘTE ȘI Profitul Samsung Electronics depășește estimările, sporind așteptările în privința redresării industriei semiconductorilor

"După trei ani excepționali, creșterea converge spre cifre care sunt mai apropiate de media istorică", a declarat directorul financiar al LVMH, Jean-Jacques Guiony, în timpul prezentării trimestriale, citat de Bloomberg.

Acțiunile LVMH s-au prăbușit cu până la 8,5% pe bursa de la Paris în debutul tranzacțiilor miercuri, cea mai mare scădere intraday din ultimii aproape doi ani.

În jurul orei 13:20 (ora României), acțiunile se depreciau cu 6,5%, la 687 euro. Titlurile companiilor rivale, printre care Hermes International și Kering SA, proprietarul Gucci, consemnau, de asemenea, scăderi importante.

Indicele de referință CAC 40 al bursei de la Paris înregistra un declin de 0,5%. Stoxx Europe 600 se aprecia cu 0,1%, susținut de creșteri modeste ale acțiunilor britanice și germane.

PREMIERĂ Mașinile pe benzină și motorină nu vor mai avea voie în centrul orașului Stockholm. De când intră interdicția CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Mașinile pe benzină și motorină nu vor mai avea voie în centrul orașului Stockholm. De când intră interdicția

LVMH, una dintre acțiunile favorite ale investitorilor în ultimii ani, și-a pierdut din strălucire în această vară, în contextul în care redresarea Chinei a fost sub așteptări, iar cererea din partea consumatorilor americani a încetinit.

Valoarea de piață a grupului de lux a scăzut cu aproximativ 110 miliarde de euro de la un vârf de peste 500 miliarde de euro atins în aprilie. Luna trecută, LVMH a pierdut poziția de cea mai valoroasă companie europeană în favoarea producătorului danez de medicamente Novo Nordisk.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni lvmh
vanzari bunuri de lux
cea mai valoroasa companie europa
scadere actiuni lvmh