AMS majorează la 4 miliarde de euro oferta pentru compania germană Osram, cu operațiuni și în România

AMS majorează la 4 miliarde de euro oferta pentru compania germană Osram, cu operațiuni și în România

Foto: Flickr/Andreas Neumeier

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 sep 2019

Producătorul austriac de senzori AMS a anunțat că a depus o ofertă finală îmbunătățită pentru preluarea companiei germane Osram Licht, printre liderii mondiali pe piața iluminatului auto, cu operațiuni și în România. Noua ofertă evaluează compania germană la 4 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

AMS și-a majorat oferta cu 6,5%, la 41 euro pe acțiune, față de un preț inițial de 38,50 euro pe acțiune propus anterior, scrie Bloomberg. Noua ofertă este finală și expiră pe 1 octombrie.

Acțiunile Osram s-au apreciat cu peste 4% în urma anunțului vineri, în timp ce titlurile AMS au pierdut până la 7,7% din valoare.

DECIZIE ISTORICĂ-PARADOX. Hulita „taxă pe lăcomie” a majorat lichiditatea la BVB pe ultima sută de metri anul trecut și a ridicat bursa românească în rândul piețelor emergente. Bani suplimentari ar urma să ajungă în România CITEȘTE ȘI DECIZIE ISTORICĂ-PARADOX. Hulita „taxă pe lăcomie” a majorat lichiditatea la BVB pe ultima sută de metri anul trecut și a ridicat bursa românească în rândul piețelor emergente. Bani suplimentari ar urma să ajungă în România

Compania austriacă a îmbunănătățit prețul oferit în schimbul acțiunilor Osram după ce Advent Capital a anunțat că se aliază cu Bain Capital în vederea depunerii unei oferte comune “semnificativ” peste cea înaintată de AMS în prima parte a lunii august, care a evaluat Osram la 3,7 miliarde de euro (excluzând datoriile).

Anterior, în iulie, Bain Capital și fondul de private equity Carlyle Group au oferit împreună 3,4 miliarde de euro în schimbul companiei germane.

AMS s-a confruntat cu opoziția reprezentanților angajaților Osram, care se tem care se tem că AMS va declanșa concedieri după preluarea companiei germane. În pofida unor îngrijorări referitoare la finanțarea achiziției de către AMS, conducerea Osram a decis, recent, să recomande investitorilor să accepte oferta austriecilor, după ce anterior a sprijinit oferta Bain și Carlyle.

Osram, companie desprinsă din gigantul german Siemens în 2013, este unul dintre principalii furnizori de soluții pentru iluminat la nivel global, cu peste 26.000 de angajați și venituri anuale de 3,8 miliarde de euro. Produsele companiei sunt utilizate în aplicații diverse, de la realitate virtuală, conducere autonomă sau telefoane mobile la soluții de iluminat inteligente și conectate în clădiri și pentru horticultură.

În vara anului trecut, Osram a inauguarat la Iași o unitate de producție a pieselor de iluminat pentru mașini, parte a unei companii mixte internaționale înființată împreună cu producătorul de componente auto și anvelope Continental.

În primele șase luni de activitate, Osram Continental România, cu circa 140 de angajați, a raportat afaceri de 10,1 milioane de lei și o pierdere de aproape 2,1 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
osram
ams
oferta preluare
oferta imbunatatita
senzori
solutii iluminat
becuri osram