Advent International se pregătește să intre în cursa pentru preluarea Osram, cu operațiuni și în România, alături de Bain Capital. Temeri de concedieri

Advent International se pregătește să intre în cursa pentru preluarea Osram, cu operațiuni și în România, alături de Bain Capital. Temeri de concedieri
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 sep 2019

Cursa pentru preluarea Osram, unul dintre liderii mondiali pe piața iluminatului auto, cu operațiuni și pe piața românească, continuă, Bain Capital și noul său partener, Advent International, pregătind o ofertă pentru compania germană, care să concureze cu oferta de 3,7 miliarde de euro a producătorului austriac AMS, potrivit Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două fonduri de investiții americane  vor începe procesul de due dilligence și vor pregăti, timp de câteva săptămâni, o ofertă care să depășească "semnificativ" prețul oferit de AMS, de 38,5 euro/acțiune, potrivit reprezentanților Osram, care au confirmat informațiile obținute de Bloomberg.

Bain Capital a intrat inițial în cursa pentru Osram alături de Carlyle Group, care a decis ulterior să se retragă. 

Directorii Thomas Cook, investigați de autoritățile britanice pentru faliment. Critici pentru salarii mari. Boris Johnson: \ CITEȘTE ȘI Directorii Thomas Cook, investigați de autoritățile britanice pentru faliment. Critici pentru salarii mari. Boris Johnson: "Este corect ca directorii să își acorde sume importante când afacerile riscă să se ducă la vale în felul acesta ?"

AMS, producător de semiconductori și senzori pentru industriile auto și de telecomunicații, a oferit, luna trecută, 38,50 de euro pe acțiune în schimbul preluării Osram, cu 10% peste prețul de 35 euro propus în iulie de fondurile de private equity Bain Capital și Carlyle Group. În pofida unor îngrijorări referitoare la finanțarea achiziției de către AMS, conducerea Osram a decis să recomande investitorilor să accepte oferta austriecilor, după ce anterior a sprijinit oferta Bain și Carlyle.

Pe de altă parte, angajații se tem că AMS va declanșa concedieri după preluarea companiei germane. 

"Credem că viitorul Osram trebuie să fie agreat de toate părțile implicate, inclusiv sindicate și reprezentanți ai angajaților", se menționează într-o scrisoare trimisă de Advent și Bain Capital către Osram.

Osram, companie desprinsă din gigantul german Siemens în 2013, este unul dintre principalii furnizori de soluții pentru iluminat la nivel global, cu peste 26.000 de angajați și venituri anuale de 3,8 miliarde de euro. Produsele companiei sunt utilizate în aplicații diverse, de la realitate virtuală, conducere autonomă sau telefoane mobile la soluții de iluminat inteligente și conectate în clădiri și pentru horticultură.

În vara anului trecut, Osram a inauguarat la Iași o unitate de producție a pieselor de iluminat pentru mașini, în cadrul unei companii internaționale înființată împreună cu producătorul de componente auto și anvelope Continental.

viewscnt
Afla mai multe despre
bain capital
advent
ostram
preluarea osram
oferte osram
ams