Osram, cu operațiuni și în România, recomandă acționarilor să accepte oferta de 3,7 miliarde euro din partea AMS

Osram, cu operațiuni și în România, recomandă acționarilor să accepte oferta de 3,7 miliarde euro din partea AMS
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 sep 2019

Conducerea companiei germane Osram Licht, printre liderii mondiali pe piața iluminatului auto, cu operațiuni și în România, a recomandat acționarilor să accepte oferta de preluare înaintată de producătorul austriac de senzori AMS, care evaluează compania la 3,7 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

AMS, producător de semiconductori și senzori pentru industriile auto și de telecomunicații, a oferit, luna trecută, 38,50 de euro pe acțiune în schimbul preluării Osram, cu 10% peste prețul de 35 euro propus în iulie de fondurile de private equity Bain Capital și Carlyle Group.

În pofida unor îngrijorări referitoare la finanțarea achiziției de către AMS, conducerea Osram a decis să recomande investitorilor să accepte oferta austriecilor, după ce anterior a sprijinit oferta Bain și Carlyle, scrie Bloomberg. Decizia riscă să provoace nemulțumirea angajaților, care se tem că AMS va declanșa concedieri după preluarea companiei germane.

ULTIMA ORĂ Prețul petrolului explodează în piețele internaționale. Țițeiul de tip Brent a depășit la debutul sesiunii asiatice maximul ultimelor 4 luni și jumătate după atacul cu drone din Arabia Saudită CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Prețul petrolului explodează în piețele internaționale. Țițeiul de tip Brent a depășit la debutul sesiunii asiatice maximul ultimelor 4 luni și jumătate după atacul cu drone din Arabia Saudită

“Decizia de astăzi a fost luată împotriva dorințelor reprezentanților angajaților. Nici măcar board-ul nu este convins de propunerea înaintată de AMS”, a spus Johann Horn, liderul sindicatului IG Metall Bayern.

Directorul general al AMS, Alexander Everke, a apărat poziția și atestările companiei austriece, declarând că acestea “sunt la fel de bune, dacă nu chiar mai bune ca cele ale Bain și Carlyle”.

Potrivit unor surse citate de publicația americană, Bain și Carlyle analizează o contraofertă pentru Osram.

Prețul propus de AMS evaluează Osram la 3,7 miliarde de euro (4,3 miliarde de euro incluzând datoriile). Combinarea operațiunilor celor două companii ar crea un lider global pe piața senzorilor și a soluțiilor de iluminat, cu venituri anuale de aproximativ 5 miliarde de euro și peste 35.000 de angajați.

Reintroducerea închisorii la neplata taxelor generează reacții: Să nu fie afectați bun-platnicii cu probleme de moment! Teodorovici pentru Profit.ro: Putem lucra, ca firmele corecte să nu fie afectate CITEȘTE ȘI Reintroducerea închisorii la neplata taxelor generează reacții: Să nu fie afectați bun-platnicii cu probleme de moment! Teodorovici pentru Profit.ro: Putem lucra, ca firmele corecte să nu fie afectate

AMS a condiționat finalizarea ofertei de atingerea unui prag minim de acceptare de 62,5% din partea acționarilor Osram și a anunțat că intenționează să finanțeze achiziția cu ajutorul unui credit-punte de 4,2 miliarde de euro contractat de la HSBC și UBS.

Osram, companie desprinsă din gigantul german Siemens în 2013, este unul dintre principalii furnizori de soluții pentru iluminat la nivel global, cu peste 26.000 de angajați și venituri anuale de 3,8 miliarde de euro. Produsele companiei sunt utilizate în aplicații diverse, de la realitate virtuală, conducere autonomă sau telefoane mobile la soluții de iluminat inteligente și conectate în clădiri și pentru horticultură.

În vara anului trecut, Osram a inauguarat la Iași o unitate de producție a pieselor de iluminat pentru mașini, în cadrul unei companii internaționale înființată împreună cu producătorul de componente auto și anvelope Continental.

În primele șase luni de activitate, Osram Continental România, cu circa 140 de angajați, a raportat afaceri de 10,1 milioane de lei și o pierdere de aproape 2,1 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
osram
ams
oferta preluare
actionari
osram licht
semiconductori
senzori iluminat