China Evergrande ratează plata unei datorii de 547 milioane dolari. Cresc incertitudinile cu privire la soarta gigantului din real estate, aflat în centrul crizei imobiliare a țării

China Evergrande ratează plata unei datorii de 547 milioane dolari. Cresc incertitudinile cu privire la soarta gigantului din real estate, aflat în centrul crizei imobiliare a țării
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 sep 2023

Hengda Real Estate Group, divizia din China continentală a dezvoltatorului imobiliar China Evergrande Group, a ratat plata unei datorii în valoare de câteva miliarde de yuani, sporind incertitudinile cu privire la soarta gigantului din real estate, aflat în centrul crizei imobiliare a țării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hengda Real Estate nu a reușit să ramburseze 4 miliarde de yuani (547 milioane de dolari), constând în principal și dobânda acumulată, pe 25 septembrie, a anunțat compania luni.

China Evergrande, până nu demult cel mai mare dezvoltator imobiliar chinez, a anulat o serie de întâlniri cu creditorii majori stabilite pentru această săptămână și a declarat că trebuie să își reevalueze planul propus de restructurare.

Antreprenorii Raul Ciurtin, Florin Mariș și familia Dobra pregătesc o nouă etapă cu sute de apartamente din proiectul lor de pe fosta platformă Policolor CITEȘTE ȘI Antreprenorii Raul Ciurtin, Florin Mariș și familia Dobra pregătesc o nouă etapă cu sute de apartamente din proiectul lor de pe fosta platformă Policolor

Compania se confruntă cu o audiere stabilită pentru 30 octombrie de un tribunal din Hong Kong cu privire la o petiție de lichidare formulată de unul dintre investitori, care ar putea să o forțeze să intre în lichidare.

Procesul este primul de acest fel pentru Evergrande, care are datorii de peste 300 de miliarde de dolari. Dezvoltatorul nu și-a plătit obligațiunile, nu a reușit să livreze proprietățile la timp și a fost dat în judecată de sute de persoane din China continentală, care au încercat să obțină controlul asupra activelor. Dar niciuna dintre aceste încercări nu a mers atât de departe încât să ceară lichidarea companiei, notează Bloomberg.

China Evergrande a devenit emblema crizei fără precedent a datoriilor din sectorul imobiliar al țării, care reprezintă aproximativ un sfert din economie, după ce s-a confruntat cu o criză de lichidități la mijlocul anului 2021.

Luna trecută, grupul chinez a cerut protecția împotriva falimentului la o instanță din SUA, ca parte a unui proces de restructurare a unor datorii offshore de 31,7 miliarde de dolari, care includ obligațiuni, garanții și obligații de răscumpărare.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
china evergrande
criza datorii china
criza sector imobiliar china
rambursare datorii