Gigantul chinez din imobiliare Evergrande, declarat în incapacitate de plată și de S&P

Gigantul chinez din imobiliare Evergrande, declarat în incapacitate de plată și de S&P
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 dec 2021

Dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande, puternic îndatorat, a fost declarat în incapacitate de plată și de către agenția de rating S&P Global, după ce compania a ratat o plată pentru obligațiunile sale denominate în dolari în prima parte a lunii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este important: Evergrande are datorii totale de aproximativ 300 de miliarde de dolari, iar analiștii se tem că o incapacitate de plată poate declanșa o criză mai amplă pe piața imobiliară din China, cu potențiale efecte la nivel global.

De asemenea interesant: Banca centrală chineză a transmis, recent, că situația Evergrande trebuie gestionată de piață, semnalând că Beijingul nu este dispus să salveze cea mai îndatorată companie din lume.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

S&P este a doua mare agenție de evaluare financiară care retrogradează gigantul din imobiliare, mult timp considerat de investitori ca fiind prea mare ca să dea faliment.

Anterior în decembrie, Fitch Ratings a declarat compania și filialele sale ca fiind în incapacitate limitată de plată, constatând că Evergrande a ratat plata dobânzilor pentru două obligațiuni denominate în dolari.

"Apreciem că China Evergrande Group și brațul său financiar offshore Tianji Holding Ltd. nu au reușit să efectueze plățile cupoanelor pentru obligațiunile senior în dolari americani ", arată acum S&P, citată de Reuters și Bloomberg.

S&P a retrogradat Evergrande în categoria companiilor aflate în incapacitate de plată “selectivă”, termen folosit pentru a indica că un debitor nu a reușit să își plătească una sau mai multe obligații, dar continuă să respecte alte obligații de plată.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Agenția de evaluare financiară a precizat că a retras ratingurile acordate Evergrande în urma retrogradării, la cererea companiei chineze.

Evergrande a declarat anterior că se va angaja “activ" în negocieri cu creditorii pentru un plan de restructurare.

Luna trecută, compania a anunțat că vinde participația deținută la platforma de streaming HengTen, în cadrul eforturilor de a atrage lichidități pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

viewscnt
Afla mai multe despre
evergrande
s&p global
incapacitate de plata
datorii
cel mai indatorat dezvoltator imobiliar
china
beijing
fitch ratings